4 d’agost de 2015

Estrenen el web del nou Inventari del Patrimoni Cultural i Immaterial de les Terres de l'EbreTORTOSA (Baix Ebre).- El projecte de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre (IPCITE), impulsat a principi d’any, ha fet un pas important per donar a conèixer a la societat l’immens patrimoni cultural immaterial de les Terres de l’Ebre. Aquest dilluns va estrenar pàgina web (www.ipcite.cat ) i també tenen a punt perfils propis a les diverses xarxes socials amb l’objectiu de tenir una major visibilitat i difusió tant a les comarques de l’Ebre com a la resta del país. Tant des de la web com de les xarxes socials s’anirà informant la societat de les activitats i avanços que es deriven d’aquest inventari. La idea és que la gent el conega i se’l faça seu. La voluntat és també documentar amb audiovisuals i fotografies de qualitat algunes d’aquestes manifestacions més arrelades i desconegudes del nostre patrimoni cultural immaterial.

Impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’IPCITE és un projecte d’identificació, recerca, difusió i promoció dels elements del patrimoni cultural immaterial que es manifesten a les Terres de l’Ebre, un context geogràfic i social singular perquè ha estat un territori de confluència de cultures al llarg de la història. Aquesta singularitat la trobem actualment en manifestacions que formen part de la tradició oral, dels rituals festius, dels processos productius, de les formes d’alimentació o de la música, entre molts altres àmbits.

L’objectiu del projecte és identificar, documentar i sistematitzar aquestes manifestacions culturals com un primer pas per salvaguardar aquest patrimoni i que puga esdevenir un motor de desenvolupament i cohesió social a les Terres de l’Ebre. El projecte està vinculat a la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, declarada per la Unesco el 2013, ja que el patrimoni cultural immaterial va lligat al patrimoni natural i a la relació de les persones amb el seu entorn.

Actualment hi ha un equip d’onze persones treballant en aquest projecte, amb diferents tipus de dedicació, entre els quals hi trobem dos antropòlegs que estan duent a terme tasques de prospecció sobre el terreny.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta