4 d’agost del 2015

Inicien els tràmits per construir tres nous parcs eòlics a la Terra Alta



GANDESA (Terra Alta).- Les empreses Gas Natural i Alstom Wind, guanyadores del concurs per construir parcs eòlics a la zona de desenvolupament prioritari ZDP VII, a la Terra Alta, han mostrat el seu interès per executar el projecte. Els tràmits administratius ja s'han iniciat i, en concret, es construiran tres parcs eòlics de 30 MW cadascun amb deu aerogeneradors entre els termes de Batea, Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca. El secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha mostrat la seva satisfacció per l'interès dels promotors a tirar endavant el projecte després d'anys d'aturada per la desaparició i rebaixa de les primes estatals de les energies renovables.

Fa anys que a Catalunya no s'impulsen nous parcs eòlics des de que el govern espanyol va rebaixar o, fins i tot, eliminar les primes per energies renovables. És per això que la Generalitat ha valorat molt satisfactòriament que els promotors de la ZDP VII a la Terra Alta estiguin decidits a tirar endavant el seu projecte. De fet, és la única ZDP de Catalunya que prosperarà després que, en els darrers mesos, la resta d'empreses guanyadores del concurs per fer parcs eòlics hagin renunciat a executar-los.

Tal com ha explicat el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres, des de les Terres de l'Ebre, les condicions en les que es va fer la divisió de les ZDP fa cinc anys no són les mateixes que ara, on les retribucions de l'Administració estatal han deixat d'existir. "És una bona notícia el desenvolupament d'aquests tres parcs perquè demostra que malgrat el canvi de model i de règim retributiu hi ha la possibilitat d'impulsar energia eòlica sense haver de dependre de les primes", ha manifestat.

Els tres parcs, de 90 MW en total, ja s'han començat a tramitar i es desenvoluparan a cavall dels termes municipals de Vilalba dels Arcs, Batea i La Pobla de Massaluca. En concret es tracta dels parcs de Tres Terme, Punta Redona i Los Barrancs. Tot i que la Generalitat no ha volgut concretar terminis de la seva execució, Torres ha assegurat que seran el més àgils possibles perquè tirin endavant. De fet, els plans especials urbanístics necessaris per fer els parcs eòlics ja han estat aprovats en Comissió d'Urbanisme. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta