5 d’agost de 2015

Tortosa comença la urbanització del carrer Sant Francesc, una obra pendent a Santa Clara des del 2011


TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa ha començat els treballs d'urbanització dels carrers Pujada de Sant Francec i Sant Francesc, al barri de Santa Clara. Aquesta és una de les últimes obres del Pla Integral del Nucli Antic de Tortosa (Pincat), que aquest 2015 afronta la seua última anualitat. De fet, el projecte ja formava part del pressupost del 2014, però l'Ajuntament va haver de retardar algunes inversions de la llei de Barris a causa dels impagaments de la Generalitat. En realitat, la reurbanització del carrer Sant Francesc s'arrossegava des del 2011, al costat d'altres obres al barri de Sant Clara i al sector del Garrofer.

L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat de la tinent d'alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, la regidora de barri, Ana Algueró, i del president de l'associació de veïns de Santa Clara, Manolo Cardona, han tornat a presentar els detalls de l'obra.

Es tracta d'un únic vial i la seva urbanització s'ha dissenyat de manera integral. L'actuació preveu la renovació del paviment i substitució de la xarxa de tots els serveis, a més de senyalització viària, mobiliari urbà i soterrament de contenidors de recollida selectiva.

La pavimentació de tot el carrer serà a un sol nivell i la connexió del paviment amb les façanes es fa amb peces prefabricades de formigó que emmarcarà el perímetre del propi carrer. La superfície d'actuació és de 1.370 metres quadrats. L'obra ha estat adjudicada a l'empresa Gestión, Ingeniería y Construcciones de la Costa Dorada, S.A. (GICSA) per un import de 245.849,60 euros. El termini d'execució previst és de 5,5 mesos.

El carrer Sant Francesc és una important artèria de comunicació dins del barri de Santa Clara, que el connecta amb el centre de la ciutat, a més de ser una via d'accés a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC). Aquesta obra complementa altres actuacions dutes a terme per l'Ajuntament al barri de Santa Clara. Més enllà de l'aparcament soterrat del carrer Montcada, que dóna servei a tot el conjunt històric, cal destacar la plaça Nova, el Centre Cívic o el mirador de Sant Tomàs, a més de diverses obres de millora i sanejament. A més, en breu és previst la represa de les obres de l'edifici de les delegacions, que fa la Generalitat. /Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta