7 de setembre de 2015

Agricultura denuncia la introducció de caragol maçana en un camp a l'altura de RoquetesROQUETES (Baix Ebre).- El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha denunciat als Mossos d'Esquadra una nova "introducció dolosa" de cargol poma que s'ha detectat aquest dijous passat a l'hemidelta dret de l'Ebre, concretament en el terme de Roquetes, a la vora del canal de reg. El Departament ha endegat un seguit d'actuacions urgents per evitar la propagació del nou focus i mirar d'eradicar-lo, principalment mitjançant el tancament del desguàs amb sacs de sorra per evitar derives, el tancament de les entrades i sortides d'aigua de l'arrossar on s'ha detectat el focus, la prospecció de la zona per retirar els cargols que es detectin i el tractament amb saponines.

Agricultura ha volgut puntualitzar que si bé el cargol poma afecta l'hemidelta esquerre de l'Ebre, fins ara al dret només s'havien detectat focus puntuals que ja han estat eradicats. La introducció dolosa de 43 cargols adults, però, podria provocar que l'espècie invasora es propagués també per aquesta banda del delta.

Cal recordar que el Departament va presentar una denúncia, davant la sospita que l'arribada del cargol poma al Baix Empordà fos deguda a una actuació dolosa. En aquesta zona s'està prenent també les mesures urgents d'eradicació i aquesta darrera setmana no s'ha detectat cap més cargol ni posta.

En aquest sentit, els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra fan controls a vehicles per evitar noves introduccions de cargol a la zona, tant al delta de l'Ebre como a la zona arrossera de Pals. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta