7 de setembre de 2015

Segueix el descens de població escolar en l'etapa d'educació infantil a les Terres de l'EbreTORTOSA (Baix Ebre).- El curs escolar començarà a les Terres de l'Ebre el pròxim 14 de setembre amb pràcticament a mateixa xifra d'alumnes -28.104 en total, només nou menys- que l'anterior. Però la tendència decreixent de la població escolar en l'etapa d'educació infantil continua accelerant-se, segons constaten les dades del Departament d'Ensenyament. Mentre que Catalunya experimenta un descens del -2,3%, al territori la xifra arriba al -4,59% -245 alumnes menys-, especialment pel que fa a la incorporació d'estudiants a P3 -que són 145 menys, és a dir un -8,45%-. Enguany, entre les novetats previstes figura la posada en marxa de dos nous cicles formatius relacionats amb el comerç i el màrqueting, a Amposta i Tortosa.

La línia de decreixement que ja es va fer palesa el passat curs en el cicle d'entrada al sistema escolar continua eixamplant-se, tot i que, aquest curs 2015-2016, Ensenyament confiava incorporar 99 alumnes més dels que finalment s'han matriculat segons les dades del padró. Aquesta tendència, a més, es comença a fer visible al cicle de primària, on els responsables del Departament detecten que s'ha arribat al final del seu creixement, amb només 193 alumnes més aquest curs -1,81%-. L'ESO, amb 241 nous estudiants -un 3,53% més-, i els batxillerats, que creixen 152 alumnes -8,57%-, són els que més creixeran.

Es manté, segons Ensenyament, la distribució entre un 87,28% de l'alumnat als centres públics i, el 12,72% restant als concertats. En els cicles obligatoris s'organitzen 1.064 grups, set menys que el curs passat, tots concentrats en centres públics. D'acord amb el Departament, a les Terres de l'Ebre, els grups d'Infantil tenen un ràtio de 19,46 alumnes, lleugerament inferior a l'any passat; a primària també baixa lleugerament fins el 20,28; i a ESO puja 0,6 fins els 26,76. Segons les dades facilitades, les mitjanes són inferiors a la pública que a la concertada.

La plantilla de professors públics a les Terres de l'Ebre estarà formada per 2.253 docents -1.162 a les escoles i 1.009 als instituts-, amb un increment de cinc dotacions. Segons el Departament, s'han registrat un total de 46 jubilacions. El nombre de jornades que tindran jornades compactades -al qual s'afegeix l'Institut Terra Alta de Gandesa- serà de dinou a secundària i un a primària.

Entre les novetats en l'oferta acadèmica, destaquen dos nous cicles formatius de grau superior. Un de gestió de vendes i espais comercials, a l'Institut Montsià d'Amposta. El segon versarà sobre màrqueting i publicitat i s'impartirà a l'Institut de l'Ebre de Tortosa. Aquest curs, la formació dual oferirà set nou cicles. En total, seran sis els instituts que oferiran dinou cicles en total en centres de les quatre comarques. El Departament ha signat convenis de col·laboració amb 41 empreses.

En l'àmbit de la formació professional bàsica, es crea un nou curs de perruqueria i estètica a l'Institut de Roquetes. Pel que fa als estudis d'idiomes, l'EOI d'Amposta oferirà el nivell C1 de francès i el segon de reus a l'EOI de Tortosa. El Centre de Formació d'Adults d'Amposta impartirà competències informàtiques.

Ensenyament ha explicat que, per al curs 2015-2016, s'han acabat les obres de reforma de la primera fase de l'Escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre, per 648.000 euros, amb la previsió d'una segona fase pressupostada per 1.260.000 euros. També es troba en execució la reforma i ampliació de l'edifici de l'escola de Sant Llàtzer, per 582.000 euros. A més, assegura haver invertit 230.000 euros en catorze actuacions de reforma i adequació de centres, així com prop de 99.000 euros en dotze actuacions menors. / Via ACN / Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta