28 d’abril del 2008

El cartell de la manifestació d'Amposta recorda l'eslogan del PSC

Avui s'ha començat a fer públic el cartell de la Plataforma en Defensa de l'Ebre que anuncia la manifestació contra el transvasament a Barcelona, que es farà el proper 18 de maig a Amposta. Al marge de l'omnipresent nus antitransvasament, hi ha un parell d'elements del cartell que m'han cridat l'atenció. En primer lloc, que s'haja reaprofitat el lema Los transvasaments no són la solució, que aquí també vam recuperar per a la campanya Posa't lo pin, amb un banner que podeu penjar al vostre bloc o web si us voleu afegir a aquesta iniciativa. L'altra és que al cartell hagen requadrat la frase Si tu no véns, ells lo faran, que inevitablement recorda el Si tu no hi vas, ells tornen, amb què el PSC va basar una part de la seua última campanya electoral. En aquell moment, el PSC advertia que si els catalans no anàvem a votar, tornarien al govern gent com Rajoy, Acebes i Zaplana, que al dibuix del cartell socialista apareixen amb un posat amenaçador i prepotent. La PDE ha volgut fer un joc de paraules amb aquest eslogan i recordar que la mobilització social és clau per aturar qualsevol agressió al territori, ja que els partits polítics no sempre compleixen allò que prometen durant la campanya electoral.
D'altra banda, una de les últimes novetats en relació a la manifestació del 18 de maig a Amposta és que el delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, no té previst assistir-hi, ara per ara. Segons he escoltat aquest matí a la Cadena Ser, Salvadó no es manifestarà al costat de la PDE contra la interconnexió de xarxes, tot i que altres càrrecs i militants d'ERC al territori sí que ho faran. Això pot dir, sobretot, que Salvadó confia que el 18 de maig encara serà el delegat del Govern català a l'Ebre, perquè ni ell haurà dimitit ni el president José Montilla encara no l'haurà cessat. En aquest sentit, la resistència de Salvadó a deixar el càrrec, fins i tot després de les dures però sinceres declaracions de Montilla, està alimentant les crítiques de l'oposició, que hi veuen un excessiva voluntat d'Esquerra de conservar les cadires. El més curiós és que això ho diuen gent que pertany o simpatitza amb partits, com CiU, que també dóna suport a la interconnexió de xarxes, que proclama el fracàs de la nova cultura de l'aigua i que demana transvasaments com a solucions estructurals.

31 comentaris:

  1. Si tú me dices VEN; lo dejo todo....

    ResponElimina
  2. EL JOC DELS DISBARATS

    Tots el jugadors seuen a terra fent una manifestació. (Sentit del joc: d'esquerra a dreta).
    El cap de la manifestació pregunta, a cau d'orella, al company que té a l'esquerra:
    - Per a què serveix...?
    Aquest li respon i, al seu torn, fa una nova pregunta del mateix tipus al seu company de l'esquerra. l així successivament cada jugador pregunta i respon fins que s'hagi fet tota la volta.
    Llavors, cadascú va dient la pregunta que li han fet per la dreta i la resposta que ha obtingut per l'esquerra.
    Per exemple, el primer pregunta:
    - Per a què serveix el pa?
    l el segon respon:
    - Per menjar.
    Llavors, aquest pregunta a un altre :
    - Per a què serveix el mocador?
    Aquest tercer contesta:
    - Per mocar-se.
    Quan li toqui parlar, aquest segon jugador haurà de dir:
    - Aquí m'han preguntat: Per a què serveix el pa?, i aquí m'han contestat: Per mocar-se.

    ResponElimina
  3. Pos a mi m'agrada molt l'eslògan. De fet, jo ja l'havia pensat i m'agrada saber que els de la PDE estan al loro.
    Del tema d'este senyor que vol conservar la cadira encara que li diguen a la cara que no el volen los mateixos que l'han posat a dit, ja no en vull ni parlar. Ell mateix se retrata.

    ResponElimina
  4. Esta clar que hi ha gent que li molesta tenir a Lluís de delegat,

    els hi faria més gràcia tenir un culgrós del PSC,

    però que voleu que us digui, no defenso a ningú però aqui sembla que els únics culpables de tot són sempre els d'ERC, los sociates que proporcionalment manen molt més i los IC quetenen la conselleria se casquen molt menos... la veritat jo no ho entenc,

    si ERC marxes a l'opoció en CiU podria aturar la interconnexió???

    jo diria que....

    ResponElimina
  5. en salvador no tenia cap confiansa, ara ja puc dir que no tr paraula.

    ResponElimina
  6. si los sociates lo que volen és la cadira de Salvadó i si en això de l'aigua ho aconsegueixen ja els hi estirà bé el trasvasament, ves tu que no ho hagin fet aposta

    ResponElimina
  7. però si Toni España diu que los de la plataforma som 4 arroplegats...

    Toni chato, lo 18 treu lo cap per la finestra que t'ho diran

    ResponElimina
  8. los que no deixen marxar al Delegat són la gent d'ERC de l'Ebre, ja que algú ha de garantir que arriben les inversions promeses a l'Ebre,

    en los sociates no pasaria res del coll de Balaguer... bueno si l'agua cap munt i la merda cap avall

    ResponElimina
  9. Lo tripartit és transvasista.
    Ha quedat clar?
    Lo tripartit és transvasista.
    Qui forma lo tripartit?
    Pos qui forma lo tripartit és transvasista. Tots per igual, tinguen més pes o menys al govern.
    A vore si hem de tornar a anar a estudi per a tindre les coses clares.

    ResponElimina
  10. Quin mal de cap em fas agafar comedianta. Sembles Aznar, Vayase Sr. Salvadó, vayasé Sr. Salvadó!!

    ResponElimina
  11. Anònim 11:29,
    Ui! quina tamor!!!
    Ja torna a sortir el PP.
    A vore si els d'Esquerra adopteu lo mateix eslogan que els sociates...

    ResponElimina
  12. Al de les 11.01.El que passa és que PSC i IC,assumeixen la decisió que han pres al govern i no intenten enganyar a ningú encara que perguen vots. En canvi ERC en lloc d'assumir que són transvasistes i que perdran vots intenten enganyar a la gent dient no però si i en postures ambigües i dient que dimitiran per a després no fer-ho ,per no perdre vots, però sent al govern igual de transvasistes. Per això tothom es posa en ells.

    ResponElimina
  13. La comedianta destroça el català com sempre. Està obsessionada amb ERC, partit del qual, sortosament, ja no en forma part. Quina sort han tingut de treure-se-la de damunt! Jo proposo transvasar-la a ella enlloc del riu, que al menys els amants de la llengua catalana en sortiríem guanyant.

    ResponElimina
  14. Ja ha sortit un altre integrista de la llengua!!!!
    Al que s'ha de matxacar, diria jo, es al que en fa bandera i gala d'escriure academicament i despres no escriu be, pero al demes?. Moltes vegades penso que alguns preferirieu que escriguesim en bon castella que amb el catala d'anar per casa, que molts hem apres de lleigir i escoltar.
    Au.....

    ResponElimina
  15. Aqui no hem d'oblidar l'ordre de magnitut de l'atemptat. I la responsabilitat corresponent.
    Per tant, en aquest cas, essent supercorrectissims i més, han fet una menció velada al PSCPSOE.
    Mira, per a qui vulgue llegir la lletra petita, pos esta clar el grau de responsabilitat atribuit per la PDE.
    Ara, si mirem la lletra gran pos diu Manifestació, Amposta, 18-5-08, No al transvasament.
    I a n'aquell punt menudet de l'esquerra, amb nanotecnologia laser posa.
    Polítics que us la pique un poll!

    ResponElimina
  16. De debó creieu que erc són tranvasistes? creieu que no estan enfrontant-se, i trevallant des de dins per a canviar la situació, conjuntament a icv? qui ens defensarà políticament, psc desde bcn, ciu, la comedianta desde casa seva, Toni España de delegat?
    Si us plau penseu qui es benefícia de la sortida d'erc del govern... i no són les terres de l'Ebre precisament. Sabeu que esquerra ha posat a la plataforma a la taula de la sequera ? O que ja han anunciat que demà no votaràn el decret..... qué han fet el demés a banda de demagògia, penseu i intenteu sumar tots-es els antitransvasistes farem falta, i ningú té la potestat de donar carnets de res... més treballar per l'objectius i menys objetius polítics a llarg plaç.

    ResponElimina
  17. No me cansare de reptirlo, En tortosa mayoria de ciu, en amposta mayoria de ciu, y se le piden responsabilidades a Psc, que podria pasar por su representación y a icv, que en tortosa tiene un concejal y en amposta no tiene ninguno.
    Por lo que deduzco que todos somos tontos, votamos a los de la interconexion de xarxes y les pedimos a los que no tienen fuerza en el territorio que nos defiendan, por lo que deduzco, que los defensores de la pde no fueron a votar en las municipales, y ahora les piden coherencia a los que los defendieron y no sacaron votos.
    Por ultimo, si volviese haber ahora elecciones municipales, creeis que habria un trasvase de votos a la formación o formaciones polìticas que estan enfrentandose a sus partidos.
    Aparter la pde se pronuncia políticamente cuando le conviene y las hemoprotecas estan ahi. ( solo recuerdo que la pde inaguro el monumento anti-trasvase con el sr. Bel, que seria lo mismo que inagurar un monumento recordando las victimas de la guerra civil por la parte republicana inagurado por Franco)
    Yo os digo que no.

    ResponElimina
  18. Vull que quede clara una cosa.
    Les bases de tots los partits polítics poden ser o no ser transvasistes.
    Estic segura que a Terres de l'Ebre la majoria de les bases de tots los partits polítics són antitransvasistes.
    Dit això, lo tripartit fa quatre dies estava constra la interconnexió de xarxes i ara, quan ja ha recollit tots los vots, hi està a favor.
    Lo tripartit és transvasista. Se fiquen com se fiquen les bases dels seus tres partits que el conformen.
    No sé que vos han dit als de Esquerra a la reunió que vos van fer. Però les coses clares i el xocolate espes.

    ResponElimina
  19. el que ens ha de quedar clar es que tots tenim un mateix enemic: el transvassament. Aixi que deixem de dir disbarats i anem tots a la manifestació! Per tal de bencer aquest enemic ens em de treure moltes samarretes, desde les politiques fins a les mes intimes, per tal de fer front a aquesta amenaça... Si no ho fem aixi: estem perduts.

    Rosa Banqué
    ( perque m´agrada firmar, i molts també ho haurieu de fer)

    ResponElimina
  20. Gustau, espero amb fruïcio la noticia sobre la munumental "xapuça" que estan fent a l'avda. Felip Pedrell tots els qui hi pasen ho veuen, menys els de sempre: els que ho dissenyen.
    "xapuça" per dalt i per baix.
    FEM-HO BE.

    ResponElimina
  21. jo, si es tracta de treuren's la samarreta (tos i totes) tambe hi anire.

    ResponElimina
  22. Si, suposadament, els comentaris que he anat llegint són un reflexe de la manera de fer de la societat ebrenca, podria assegurar que l'Ebre ja l'hem perdut.
    Com és possible que davant d'un seguit d'amences al nostre territori la gent encara discuteixi per un o altre polític?
    Avui dia la "democràcia" amaga una tirania total amb el nostre beneplàcid, donat que els votem.
    Si ens desunim ja ho hem perdut tot.
    Ës la unió de la gent dels pobles la que els farà reflexionar, no la quantitat de gent que habitem el teritori.
    No ens hem de deixar controlar per cap tendència política, hem d'estar units davant el que considerem injust i innegociable.
    Sent "solidaris" i manats ho perdrem tot, fins i tot la dignitat.

    ResponElimina
  23. Canya canya i canya jo no aniré a Amposta, el moderador esborrar els misatjes sense deixar rastre desijo que aquest pugui ser llegit,
    democracia
    what democracia
    llibertat
    veritat
    no mitjes veritats
    vergonyos
    emigrar
    fora
    els fatxes
    llibertat
    fora fatxes
    pessats
    el llepa culs
    fan pudor
    quin fastic

    ResponElimina
  24. escriptura automatica segur que molta de la gent que va per aqui no te ni idea del que parlo.

    ResponElimina
  25. jo estic amb rosa banqué
    samarretes blaves i cap amposta

    cada dia esta mes clar que la interconnexió de xarxes es una "imposició divina" del PSC, avui ha quedat clarissim a la taula de la sequera quan un tecnic (narcis prat) ha demanat un misero mes de moratoria de la obra i ni li ha deixat acabar la frase practicament, dient-li que de moratoria res de res,
    iceta al pur estil cañete, " o sale ahora por cojones o si llueve se nos desmonta el chiringuito"

    susanna abella
    (jo també firmo que no m'he d'amagar de res)

    ResponElimina
  26. Aquí demanem sempre coherència a la gent d'ERC i d'ICV, i els peguem tota la canya del món. En canvi, la majoria d'aquests que peguen canya han votat al PSOE, i s'ho haurien de fer mirar. Coherents els menuts, vots per al PSOE. Els ciutadans també han fallat votant aquesta gent, i molt.

    ResponElimina
  27. EStic d'acord en la Rosa.
    Fora samarretes! Cremem sostenidors!
    Ui! Això és d'una altra època!
    Fora bromes.
    Sí lo territori mos hem d'unir, però també és important que se fasse pedagogia a la resta de Catalunya i que els catalans de Barcelona, Girona i TArragona vinguen a la mani.
    RC portarà autobusos gratuits des de tots estos punts de Catalunya.
    No al TRansvasament!

    ResponElimina
  28. Ho tenim magre
    magre
    magre

    Ho tenim magre
    magre
    magre
    I ho seguim tenint magre
    magre
    magre
    O sigue que, Mani
    Mani
    Mani!

    ResponElimina
  29. Mani, mani qui mani? o mani segons qui mani?

    ResponElimina
  30. això que ha dit la Rosa, ho he sentit per altres llocs.

    ResponElimina
  31. La mani que et va amanir!
    Maniós!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta