27 d’abril del 2008

ERC també vol aprofitar la interconnexió per a la dessalinitzadora de Cunit

El consell nacional d'ERC que ahir va celebrar-se a Amposta va aprovar la resolució contra els transvasaments que havia presentat la federació de l'Ebre. Amb tot, el text és força contradictori, ja que encara que critica el reial decret llei 3/2008, que el govern de l'Estat va aprovar per autoritzar l'ampliació urgent del minitransvasament de Tarragona fins a Barcelona, finalment accepta l'obra i proposa integrar-la a la futura planta dessalinitzadora de Cunit. En la línia manifestada dijous a Tortosa pel president del Consorci d'Aigües de Tarragona, l'ecosocialista Daniel Pi, ERC s'apunta a la tesi que permet que tant els republicans com ICV acaben donant suport al transvasament de l'Ebre a Barcelona. Així, Esquerra va refermar el seu Compromís per l'Ebre, el document signat a l'octubre del 2003 amb el PSC, ICV i la Plataforma en Defensa de l'Ebre, però els consellers nacionals d'ERC consideren que "ja no es pot aturar" la construcció d'aquesta infraestructura "temporal i d'emergència" que va defensar Joan Puigcercós, tot i que adverteixen que és una mesura estructural per resoldre un problema puntual, i que podria ser inviable des del punt de vista tècnic i econòmic. No sé fins a quin punt aquesta resolució convenç els militants d'Esquerra a les Terres de l'Ebre, ni els càrrecs que han afirmat que deixarien el partit si ERC no rebutjava la interconnexió de xarxes. De fet, el que fa ERC és reconèixer que la interconnexió és tot un senyor transvasament a Barcelona. Per tant, el que caldria fer tot seguit és construir una altra canonada, un ramal d'uns 15 quilòmetres, per unir la planta de Cunit amb la interconnexió que ara portaria l'aigua a la capital, perquè la solidaritat puga ser bidireccional. La resolució va aprovar-se amb 95 vots a favor i només 2 vots en blanc. Enmig de tot això, Puigcercós va confirmar que els republicans de l'Ebre es manifestaran el 18 de maig a Amposta, i el líder de CiU, Artur Mas, que ahir visitava Batea, va acusar el tripartit d'enganyar la gent de les Terres de l'Ebre. Per la seua banda, l'exconseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, va manifestar la seua perplexitat per l'altra proposta d'ERC de transvasar aigua a Barcelona des del canal Segarra-Garrigues. De fet, va donar «la benvinguda a ERC al club dels transvasistes».

Foto: Web d'Esquerra

Més informació a El Punt:
-ERC creu que la bidireccionalitat de l'aigua comporta ampliar la conducció fins a Cunit>
-Un informe francès diu que Catalunya vol el Roine per covardia de no optar per Rialb
-El transvasament del Roine preveia portar 630 hm³ anuals i costava 2.530 milions
-Entre els rius grans i nuclearitzats
-Aigua al Llenguadoc-Rosselló
-Reduir en 10 m³/s el que es gasta al regadiu
-Mas diu a la Terra Alta que molta gent de les Terres de l'Ebre se sent «enganyada» pel govern
-Bellvei enllesteix les obres per portar l'aigua de l'Ebre al nucli
-ERC dóna el vistiplau a ampliar la conducció d'aigua de l'Ebre
-Castelló ha reduït el consum d'aigua més d'un 10% el primer trimestre

21 comentaris:

  1. Gustau has escrit:
    "sembla que ERC s'apunta a la tesi que podria permetre que tant els republicans com ICV acaben donant suport al transvasament de l'Ebre a Barcelona."
    Erc no tan sols ja ha donat suport al transvasament, si no que és part implicada en lo transvasament.Erc és transvasista.
    A què juguem?
    Hem d'anar tots al manicomi, o què?

    ResponElimina
  2. Qui sóc, on estic, cap on vaig?
    Aquesta és l'actitud actual d'alguns (molts?) membres d'ERC.

    ResponElimina
  3. Núria, tens raó
    Trauré el "sembla".

    ResponElimina
  4. El que a mi no em surten els vots....Si no mes varen assistir unes vint persones, d’on surten tants de vots?

    ResponElimina
  5. Deurien èsser vots per correu...

    ResponElimina
  6. Això ja no té remei. Ara el que ens cal és donar-los una lliçó i no votar cap partit transvasista a les properres eleccions. Per a quan el Partit en Defensa de l'Ebre?

    ResponElimina
  7. Per cert, ja ha dimitit el faldut?

    ResponElimina
  8. Estos han montat esta comedia perque es pensen que som idiotes i que pensarem que són antitransvasistes. No els penso votar més i faré campanya per a que ningú els vote ni a ells ni a la resta del tripi.
    I encara el Carod te la cara de dir que tornarien a signar el compromís de l'Ebre. S'estan burlant de natros.

    ResponElimina
  9. que diuen - que "ja no es pot aturar" ??!
    ja ja je je !
    els diria que s'esperen i aprendran - dia 18 tots a Amposta.

    Si volen venir ells, benvinguts també - pero que no porten cap pancarta amb la lema "estem en contra si no paga Madrid", o "transvasaments no, pero esta no podem fer-n'hi res" !

    (Baltasar també els diria que s'aturarà si plou, tal com va dir a la tele)

    ResponElimina
  10. I els deixarem vindre a fer-se la foto a Amposta, sense dimitir?

    Ja n'hi ha prou de manipulació !!!

    Lo SOU és VIDA

    ResponElimina
  11. comedianta, quanta comèdia veritat?
    Tots a votar al Partit aquest de l'ikea, el partit republicà de casa teva. Je je je Espero que sapigueu fer millor les coses que els d'Ikea, mobles de MD i melaminat esberlat, d'anclatges de llautó i cargols de paper d'alumini. Quins grans mobles! Quin gran partit el teu!

    ResponElimina
  12. Conclusió: Faran lo que els mane Montilla.I els de les Terres de l'Ebre que s'aguanten.
    Lo important és aguantar al govern i els cotxes oficials

    ResponElimina
  13. Cap càrrec en los nostres vots.Prepareus per a la vostra sequera

    ResponElimina
  14. Me sembla una burla per a la gent de les Terres de l'Ebre que vinguen a Amposta a fer este no però si a veure si cola.

    ResponElimina
  15. Entre la cagada del transvasament i la genteta que porta el partit a Tortosa, estos no treuran ni per a pipes, a les pròximes eleccions.

    ResponElimina
  16. Dos consideracions molt ràpides, per una banda només sabeu parlar d'erc, i aixó és per que tant des de dins com de fora estàn trevallant per parar aquest desgabell, i per aixó generen notícies tots els díes, ah Gustau parlar en algú d'erc per que la esplicació de la resolució del consell nacional és falsa i manipulada(com convé a sosiates i convergents.
    Si tots els/les que dieu que votàbeu a erc fos cert hauríen tret majoría absoluta.
    I per acabar, sociates i frikis, esteu fent la feina bruta a Toni Espanya per a ser delegat del govern,i a ciu per a la sòciovergència, apa ja podeu continuar ... i sembla que entre gustau i núria ha sorgit una gran "amistat", és lo que té la coincidència d'objectius, apa tots a per erc que és la culpable de tot... feu pena.

    salut!

    ResponElimina
  17. Lluis Salvadó i Tenessa, Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, ha manifestat que no anirá a la manifestació del dia 18 de maig a Amposta.

    ResponElimina
  18. Anònim de les 9.45. No et poses tan nerviós home.La política és com és i la baixada d'ERC com la dels altres del tripartit no hi ha qui la pare.Haureu d'esperar uns quants anys per tornar a ser algo. I això vos anirà molt bé a ERC perquè vos saltaran totes les rates oportunistes.

    ResponElimina
  19. Anònim de les 9:45,
    Pos sí, cada dia me conxorxo amb Gustau per a decidir què posem i diem a la Marfanta.
    Sempre en lo permís de la seua senyora i del meu home que s'ho miren d'aquella manera...

    ResponElimina
  20. Ah siiiiiiiiiiiiiiiii???? Uiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

    ResponElimina
  21. Aqui tothom vol aprofitar-ho tot i encara no s'ha començat res..! Quines ganes de fer volar coloms..!! Pero si el "tubito" no es posará!! Pero quina ignorància Deu meu!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta