25 d’abril del 2008

L'alcalde d'Ulldecona deixarà ERC si el partit no s'oposa al decret del transvasament

L'alcalde d'Ulldecona, Josep-Lluís Millan, va anunciar ahir que pensa abandonar ERC si el partit no rebutja oficialment el reial decret 3/2008 que permet allargar el minitransvasament de l'Ebre a Barcelona. Millan va remarcar que ERC hauria d'estar a l'altura i complir el Compromís per l'Ebre, el document que el PSC, ERC i ICV van signar a l'octubre del 2003 amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE). El republicà va preguntar-se on queda la credibilitat dels polítics «si no compleixen allò que signen», i va assenyalar que recuperar el projecte de la interconnexió de xarxes és «una traïció a la gent de les Terres de l'Ebre». Segons Millan, la mesura acordada pel govern de l'Estat i la Generalitat és «inacceptable», i caldria que els càrrecs i militants de base que el PSC té a l'Ebre «no amaguin el cap sota l'ala» i facin costat als representants d'ERC i ICV. «Haurien de ser més valents i tenir opinió pròpia», va dir Millan.
De la mateixa manera, l'alcalde d'Ulldecona va confirmar que abandonarà ERC si els republicans ebrencs no poden convèncer «els companys de Barcelona» i Esquerra no rebutja al Congrés dels Diputats el decret de la interconnexió de xarxes. «No formaré part d'un partit transvasista, perquè la coherència i la credibilitat està per damunt de tot», va dir Millan, que va remarcar que si el transvasament a Barcelona tira endavant amb el suport d'ERC pensa llençar el carnet «al riu». L'alcalde d'Ulldecona, que va precisar que la seua posició sobre el tema no hauria d'afectar el pacte de govern municipal amb el PSC, va suggerir que ERC hauria de presentar una moció de censura al president José Montilla, per la polèmica per l'aigua però també per altres qüestions com el recurs de l'Estatut al Tribunal Constitucional. De fet, Millan es va mostrar molt dolgut per les paraules de Montilla, que dimecres va instar el delegat de la Generalitat a l'Ebre, el republicà Lluís Salvadó, a abandonar el càrrec si no està d'acord amb la interconnexió. Millan va remarcar que qui hauria de reflexionar sobre la seua continuïtat al càrrec és Montilla, per haver incomplert el Compromís per l'Ebre. En la mateixa línia, el president ebrenc d'ERC, Gervasi Aspa, va lamentar els «tics estalinistes» de Montilla, a qui va acusar de voler imposar al govern un «pensament únic més propi d'altres temps». Però la regional d'ERC, que ahir a la nit es reunia al Perelló per preparar una resolució contra la interconnexió que portarà al consell nacional que Esquerra farà demà dissabte a Amposta, va matisar que no compartia totes les paraules d'Aspa.

El Punt (25-Abril-2008)

Més informació a El Punt:
-El president d'ERC a les Terres de l'Ebre titlla Montilla d'«estalinista» i la direcció el desautoritza
-
ERC vol complementar amb el Segarra-Garrigues l'aportació de les dessalinitzadores

Foto: Ajuntament d'Ulldecona

16 comentaris:

  1. Una accio ben coherent de Millan. No es tracta de dimitir del carrec, sino de desvincularse de aquells que han mentit i seguir treballant per a la millora i la lluita pel territori.

    ResponElimina
  2. Ni un militant per als traidors d'ERC.

    ResponElimina
  3. Felicito a este alcalde per la seua coherència.
    És un clam la veu del poble que els hi demana als polítics que diuen que mos representen i que van obtenir els nostres vots embolicant-se amb la bandera de l'antitransvasament que reaccionen a este cop d'estat a la democràcia.
    ERC és tan transvasista com PP, CiU, PSC i ICV.
    Quan més dies passen, el sr. Lluís Salvador perd més credibilitat.
    Per vore com "la Caixa" s'ha quedat en lo cul a l'aire anar a:
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/

    ResponElimina
  4. estic de accord en que el primer en dimitir hauria de ser Montilla, seguit per Saura i C-Rovira.

    ResponElimina
  5. Molt bé Millan . Tots haurien de fer com tu. Però la resta d'alcaldes prefereixen aguantar a les cadires sense pensar el que passarà a les pròximes eleccions que no els votarà ni Déu.

    ResponElimina
  6. Este es del sector crític de Carretero que són los únics que tenen dignitat

    ResponElimina
  7. Felicitats! com tu sempre dius, ja és hora de fotre un cop de puny a la taula

    ResponElimina
  8. I l'alcalde de Tortosa?????
    No respira. S'ha mort del susto.

    ResponElimina
  9. Montilla no pot dimitir, és la marioneta del PSOE i el valedor del capitalisme a Catalunya.

    Els que ho poden i haurien de fer son Carod i Saura. Dimitint evitarien transvasaments, obres del TGV per sota la Sagrada Família, caos de Rodalies, Carmels, Magdalenes Alvarez... Els polítics s'han de posar les piles i assumir responsabilitats quan les coses no surten bé o es menteix al poble. I si no ho fan la pressió social ha de ser tant forta que els ha de fer desapareixer de la vida política.

    ==@==

    ResponElimina
  10. Temps difícils, tristos i decadents estos que vivim: haver de felicitar un càrrec públic per actuar honestament, per fer allò que una persona ha de fer.
    Felicitats, Millan...

    ResponElimina
  11. pareu el carro. A vere si sou els mateixos que vos desfeieu amb el·logis cap a Lluis Salvado quant va amenaçar que dimitiria.

    ResponElimina
  12. Pos suposo que sí Ximo,
    hi ha algún problema?
    Lo que felicitem és la coherència d'alguns polítics. Si després estos mateixos polítics no compleixen lo que diuen, són ells los que queden malament, no natros.

    ResponElimina
  13. Dona, problema, problema... pos ara que ho dius, No, de moment. Pero....I tu me lo preguntas?..el problema eres tu.
    Segons puc entendre del que dius, la coherencia esta en anunciar-ho, si despres no cumpleixen ja veurem. I jo penso que s'ha de felicitar ( jo tambe) quant ho fasen no quant diuen que ho faran.

    ResponElimina
  14. A la plaça dels tubos doblegats hauriem de penjar lo ninot d'algun trasvasista o de TOTS !!!

    FORA BALTASNAR !!!

    ResponElimina
  15. Parlant de la plaça del "tubs doblegats" , algu en sap alguna cosa del fet que un dia d'aquesta setmana -que no recordo- a les sis del mati hi havien uns (tubs)amb un crespo o drap negre penjant, i pel mati ja havien desaparegut?
    Ho va fer algun espontani sense autoritzacio? es van arrepentir?

    ResponElimina
  16. Ximo,
    lo problema és que la mentira s'ha instaurat com a moneda de canvi.
    Los polítics diuen que dimitiran i després se fan los suecs. I aquí no passa res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta