25 d’abril del 2008

La canonada de la interconnexió es podria aprofitar per a la dessalinitzadora de Cunit

El president del CAT proposa un acord amb les Terres de l'Ebre perquè l'aigua dessalinitzada puga anar cap al sud i al nord

El president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, va proposar ahir a Tortosa que la nova canonada per portar aigua a Barcelona puga també ser aprofitada per al projecte de la nova planta dessalinitzadora de Cunit. Pi va concretar que «el nou tub» podria garantir el subministrament d'aigua, tant cap al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre com cap a l'àrea metropolitana de Barcelona, més enllà de la temporalitat que marca el reial decret. Per fer-ho possible, Pi va assenyalar que ja s'haurien fet les primeres gestions polítiques, però va remarcar que també caldria assolir un gran acord amb les Terres de l'Ebre, amb totes les garanties tècniques i jurídiques. Segons Pi, això evitaria que s'haguessin de construir dues canonades diferents per traslladar l'aigua.

Pi va comparèixer ahir a Tortosa per fer un balanç de la gestió del consorci del minitransvasament a Tarragona en els últims quatre anys, però va acabar parlant del projecte per portar aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona. De fet, el president del CAT va fer una proposta insòlita, que fins ara ningú havia posat damunt de la taula. Així, va suggerir que s'aprofite la nova canonada com una infraestructura més de la futura dessalinitzadora de Cunit. Pi va precisar que encara no ha vist el projecte de la interconnexió de xarxes, però va avançar que la nova canonada entre Tarragona i Olèrdola tindria capacitat tècnica per transportar els 20 hectòmetres cúbics anuals que podrien dessalinitzar-se a la planta de Cunit. «No tindria sentit construir aquesta canonada per a casos d'emergència i després fer-ne una altra per a la dessalinitzadora», va afirmar Pi, que va afegir-hi que ja s'han fet les primeres gestions per integrar un projecte amb l'altre. Pi també va recordar que el projecte de la dessalinitzadora de Cunit no pretén ser una interconnexió de xarxes encoberta, com va denunciar la Plataforma en Defensa de l'Ebre, encara que abastirà tant la xarxa del CAT com la d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). «Això es fa així per reduir la dependència de l'Ebre, però també per evitar que tot el cost de la dessalinitzadora recaigui sobre una xarxa modesta com la del CAT», va assenyalar Pi.
El president del CAT va remarcar que la seua proposta podria tenir una doble utilitat, ja que la planta dessalinitzadora reduirà la dependència que té el Camp de Tarragona respecte de l'aigua de l'Ebre, mentre que la nova canonada bidireccional permetria que també pogués enviar-se aigua des de Barcelona, en cas que s'arribés a produir algun tipus d'emergència. Pi va suggerir que es podrien establir tot tipus de garanties jurídiques per fer que l'aigua només viatgés cap al nord en casos d'extrema necessitat, en la línia del que estableix el decret llei aprovat pel govern de l'Estat; però que també es podrien prendre altres tipus de mesures. «Les garanties jurídiques també valen, però, si hem de quedar tots més tranquils, també es podria desmuntar un tram de canonada», va concloure Pi.
En la mateixa línia, Pi va matisar que la interconnexió urgent que han previst el govern de l'Estat i la Generalitat no implicarà fer obres que afectin directament el consorci. Amb tot, el president del CAT va afegir-hi que «si el projecte ho disposa» es podria utilitzar el nou dipòsit que el consorci ha construït a Tarragona, «perquè quedi ben clar quina és l'aigua que s'envia a Barcelona i no hi hagi cap dubte».

>L'esperança de Jaume Forcadell

El president d'ICV a les Terres de l'Ebre i regidor tortosí, Jaume Forcadell, va remarcar que encara no pot valorar la proposta que ahir va fer Daniel Pi, ja que confia que la interconnexió de xarxes no s'acabi fent. «Aquesta és una opció que parteix de l'execució de l'obra, però encara no han redactat el projecte i des d'ICV a l'Ebre esperem provocar una reflexió sobre la necessitat de fer la nova canonada», va dir. Forcadell va precisar que esperen que les obres no s'acaben fent, ja que «encara queda molt de partit per jugar» i confien que s'impose el sentit comú. El president d'ICV a l'Ebre, que ahir no va acompanyar Pi tot i que és membre del consell d'administració del CAT, va afegir-hi que fins a la setmana que ve no debatran el seu futur al partit.

El Punt (25-Abril-2008)

Més informació a El Punt:
-14 milions per al CAT
-Als arrossars falta aigua
-Beneficis per al medi ambient
-Els governs engeguen la negociació per comprar aigua a tota la conca de l'Ebre
-Altres transvasaments
-Les protestes de la PDE se centraran en cinc membres de l'executiu català
-«És un dia històric»
-Empresaris, col·legis professionals i ecologistes signaran un manifest contra el transvasament de l'Ebre

7 comentaris:

  1. Que foten fora al Baltasar, al Pi, al Saura i a tota la camama d'excomunistes reciclats a transvasistes.
    A n'estos Psuqueros de la mateixa familia que un altre ex-psuquero com Joan Sabaté o José El Martin, ja se'ls ha vist lo llautó cadira i la ideologia "caradura".
    Que los echen tambien!
    Y al Montilla, al Carod y al pajolero del Mas.
    Que ya esta bien! Echamos un dictador, o se fue por la pata abajo, y nos han crecido en ayuntamientos y autonomias arboles de dictadores.
    Y "Zapatero el Gran Dictador"
    A la mierda el pueblo y lo que piense, te da igual, dictador de decretoos ley.
    Aquí mis cojones y los de las Koplovich dice el griton de No habrá trasvases!, mientras montan tuberias.
    A todo cerdo le llega su San Martin! Pronto caereis de los sillones. Quizas mas pronto de lo que creiais. Pero no os votaran ni los muertos!

    ResponElimina
  2. Per vore com "la Caixa" s'ha quedat en lo cul a l'aire anar a:
    http://lacomediantatortosina.blogspot.com/

    ResponElimina
  3. Com es que ara surt el CAT amb aquesta hipòtesi de reversibilitat de cabals ? Perquè no havia sortit abans? I es que si fem una petita abstracció veureu que es molt senzill. Tots sabem que els preus estan subjectes a la llei de mercat...I es que edemes d’aigua, circula oportunitat de negoci....Amb els dos sentits es clar !
    De moment tots tranquils , això del Conveni esta molt pelut..Però lo mes pelut sembla la creació d’un banc d’aigua...Quins regants estaran disposats ? L’Aragó ja s’ha pronunciat en contra..Qui queda mes? Suposo que queden els nostres regants i els del Urgell...
    A verlas venir!

    ResponElimina
  4. Macià ja ho te venut i tot, si t'encantes. Y Bombita o Erms salats

    ResponElimina
  5. Les expropiacions i la direcció de l’obra que son “feinetes guapes”aniran per compte de la Generalitat. La resta s’ho reserva l’Estat ...Això sí ; contra la disposició addicional tercera..
    Podran fer acopi de material, però les obres ho tenen fotut per iniciar-les segons el calendari previst...

    ResponElimina
  6. L'esperança és que mentre es barallen pels quartos, igual se'ls hi passa l'arrós.

    ResponElimina
  7. Seràn capaços d'enviar-mos la sal de la desaladora

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta