12 de setembre de 2015

Més de mig miler d'ebrencs es planten a l'N-340 per exigir solucions a la mortalitatCAMARLES (Baix Ebre).- Més de mig miler de ciutadans s'han sumat a la manifestació convocada pels alcaldes de les Terres de l'Ebre. La marxa ha recorregut un quilòmetre de la carretera N-340 sota un lema que reclamava la construcció del tram ebrenc de l'autovia A-7, el tan reivindicat desdoblament de la via. L'ha encapçalat una desena d'alcaldes que després dels últims accidents mortals s'han plantat. Dilluns acompanyats dels consellers de Territori i Interior, Sant Vila i Jordi Jané, es reuniran amb Foment a Madrid amb l'amenaça de repetir aquestes protestes si no arriben solucions. Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

 Després dels dos últims accidents mortals, amb quatre víctimes, a la N-340, al Perelló, al Baix Ebre, s'han esgotat les últimes engrunes de paciència del territori amb una via "negra" de les carreteres catalanes i que alguns ja anomenen com la "carretera de la mort". Les solucions són sobre la taula des de l'any 2000 però encallades i sense pressupost. Es tracta del desdoblament de la mateixa carretera nacional o la construcció del tram de l'autovia A-7 entre el Perelló, al Baix Ebre, i la Jana, al Baix Maestrat. Dilluns, una delegació del territori, acompanyats dels consellers de Territori i Interior, Sant Vila i Jordi Jané, es reuniran amb Foment a Madrid, amb l'amenaça de repetir aquestes protestes si no arriben solucions.

El resultat d'aquesta reunió es posarà en comú, dimecres, amb la resta d'alcaldes i representants de les administracions ebrenques i es decidirà si les protestes continuen o quines altres accions cal emprendre per fer reaccionar el govern espanyol. "Hi ha consens al territori per reclamar que el govern de l'Estat tingui d'una vegada per totes la sensibilitat de fer la nova A-7 que compta amb el consens sobre el traçat al territori i hi ha una necessitat perquè és una de les vies més transitades de l'estat espanyol", ha dit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. "No entenem que al 2015 no tinguem encara pressupost per poder executar aquesta via necessària per al transport des del País Valencià fins a la frontera", ha apuntat.

Gratuïtat a l'autopista

Els veïns tenen encara més pressa i han reclamat la gratuïtat "ja" de l'autopista AP-7 entre Ulldecona (Montsià) i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Des de la Federació de Veïns de Tortosa, el seu president, Jordi Moreso, ha recordat la feina que vénen fent des de fa mesos per reclamar solucions a la mortalitat de la N-340 i ha celebrat que "els polítics per fi s'hagin dignat ajudar-nos". "Demanem als polítics que no vinguin només avui a tallar l'N-340, que no parin de fer força i treballar fins que no aconseguim el desdoblament de la carretera", ha demanat Moreso. "No ens deixeu ara, veniu tots els dies fins que no aconseguim el que nosaltres volem", ha reclamat.

El record a les víctimes i la por

L'N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre té un alt volum d circulació amb més de 13.000 vehicles pesats circulant diàriament. Aquesta carretera, però, és també la principal via de circulació dels veïns de molts municipis del Baix Ebre que han de conviure en el seu dia a dia amb milers de vehicles pesats i un gran volum de circulació. Com ha recordat l'Abel del Perelló són molts els amics, familiars, i coneguts que han vist morir a l'N-340. "És un perill", ha recordat. També la Pilar, de l'Aldea, que hi va perdre un fill fa 28 anys, ha insistit que no es pot deixar de lluitar per aconseguir solucions i ha demanat als polítics que surtin al carrer i coneguin com pateixen les persones que perden un ésser estimat. "La situació està pitjor. Els vehicles són més ràpids i les infraestructures no estan preparades. Hem perdut el respecte a la velocitat. Si una persona no s'estima a si mateix, no estima als demés i últimament la gent s'estima molt poc", ha lamentat. / Via ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta