3 de setembre del 2015

Tomàs: ‘La millor resposta al maltractament de l’Estat és donar un suport massiu a la independència el 27-S’


TORTOSA (Baix Ebre).- Esquerra Republicana ha presentat 40 esmenes als pressupostos generals de l’Estat sobre necessitats concretes de les Terres de l’Ebre. El secretari d’Organització de la federació de l’Ebre d’ERC i alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat de l’alcalde del Perelló, Ferran Cid; i del regidor tortosí Josep Felip Monclús han explicat aquest dimecres a la tarda les esmenes als pressupostos generals de l’Estat per l’any 2016. Per començar, Tomàs va recordar que "les Terres de l’Ebre som un territori maltractat per l’Estat espanyol i els seus pressupostos des de fa molts anys". D’aquí que manifestés que "la millor resposta que pot tenir la gent de les Terres de l’Ebre davant aquest maltractament i indignitat cap el territori és donar un suport massiu a la independència del país el 27-S".

Esquerra ha presentat 40 esmenes específiques sobre el territori, per un valor total de 68 milions; i sis esmenes més compartides amb altres territoris de la demarcació de Tarragona, i que sumen 42 milions. Aquestes darreres fan referència, entre d’altres temes, al rescat dels peatges de l’autopista AP-7, a la millora de les línies ferroviàries i als equipaments i mitjans dels treballadors de les centrals nuclears. Tomàs va advertir que "totes les esmenes fan referència a les obres i actuacions que necessiten les Terres de l’Ebre pel seu creixement i desenvolupament, i per tant no són cap carta als Reis".

La manca de partida per les variants de la N-420 de Gandesa i Corbera d’Ebre va ser qualificada "d’escàndol i exemple de la vergonya i responsabilitat, tant del PP com del PSOE, a l’hora de menystenir les Terres de l’Ebre". A més de demanar partides per diverses infraestructures inacabades com l’A-7, destaquen la demanda d’ adequar a via urbana l’antiga N-340 al seu pas per l’Aldea, i també la redacció d’un projecte de reordenació per millorar la connexió d’Amposta amb l'N-340. Igual que anys anteriors, Esquerra segueix demanant fons per la industrialització i diversificació econòmica de l`àrea nuclear i per acabar els projectes de gasificació a la Ribera d’Ebre. Segons Tomàs, és "insòlit que amb els quilometres de costa i espai naturals que tenim no hi hagi ni un euro per medi ambient ni per projectes de millora i protecció del litoral". En aquest sentit Tomàs va destacar l’esmena que demana 8 milions pel projecte de guarda del litoral de la Badia dels Alfacs. Aquesta obra que té un cost de 16,5 milions i va aparèixer als pressupostos de l’any 2012, va veure com les partides previstes pels següents anys no es van executar, i ara ja no apareix cap partida. És per això que Tomàs va manifestar que "si tot el que ens pot oferir l’Estat espanyol són uns pressupostos vergonyosos que a més no compleixen, el millor que podem fer pel futur de les Terres de l’Ebre és aconseguir la independència per així poder decidir que fem amb els diners que recaptem".

El regidor tortosí, Josep Felip Monclús, va destacar la força que té el turisme al nostre territori i la necessitat d’apostar per un turisme actiu, de natura i cultural, fet que es simbolitza en la via verda. Esquerra ha presentat diverses esmenes per tal que aquells actius turístics que han quedat a meitat fer s’acabin, com el tram via verda Tortosa-Amposta que donaria continuïtat fins a la desembocadura. També s’han demanat diners per espais culturals que necessiten d’una actuació o museïtzació com el call de Tortosa, el castell de Miravet, el jaciment del Castellet de Banyoles de Tivissa, la restauració de l’estructura i les cobertes del molí fariner de l’Assut de Xerta o bé la consolidació de les muralles de Tortosa.

L’alcalde del Perelló, Ferran Cid, es va mostrar indignat per la desatenció cap a l’autovia A-7 i va recordar que aquest estiu l'N-340 ha patit un alt grau d’accidentalitat mortal entre el tram l’Aldea, el Perelló i l’Ametlla de Mar. "Com ni el PP ni el PSOE han estat capaços de construir l’A-7 a les Terres de l’Ebre, quan tindrem la independència la farem i els ensenyarem a fer carreteres que no saben fer a Catalunya, però si a la resta de l’Estat", va afirmar Cid. / Imatge ERC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta