26 d’octubre del 2015

Ecologistes del Sénia denuncien que l’autovia A7 afectaria els Secans del Montsià



ULLDECONA (Montsià).- Els Ecologistes del Sénia han denunciat les afectacions mediambientals que tindria l’autovia A7 a la zona dels Secans del Montsià. Es tracta d’una zona a cavall entre els Ports, la plana de la Galera i la serra de Godall designada com a Zona d’Especial Protecció de les Aus (ZEPA) on hi nidifica, entre d’altres, l’esparver cendrós. Un dels portaveus d’Ecologistes del Sénia, Alfredo Valdivieso, afirma que la infraestructura viària afectaria l’hàbitat de l’espècie alhora que “tallaria i col·lapsaria” el corredor biològic natural de la fauna que es mou des dels Ports, passant pel barranc de la Galera i fins a la plana del Montsià. També ha denunciat l’impacte que tindria sobre la vegetació, especialment pels exemplars d’olivera i garrofer.

En aquest punt, Ecologistes del Sénia asseguren que hi ha alternatives molt més sostenibles a la construcció del tram ebrenc de l’autovia A7. Així, defensen l’alliberament dels peatges de l’autopista AP-7, convertint-la en gratuïta. En aquest sentit, Valdivieso ha remarcat que la construcció de l’autovia suposa una “despesa enorme” per l’administració pública que, assegura, “no és necessària” ja que l’autopista està “infrautilitzada. Així les coses, els ecologistes reclamen que es desestimi el projecte de l’autovia A7 i es busqui una alternativa més respectuosa mediambientalment. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta