13 d’octubre del 2015

El coordinador de la Unió de Pagesos proposa obrir un debat territorial sobre el futur del canal Xerta-Sénia



TORTOSA (Baix Ebre).- La falta de pluges de l’estiu i del passat mes de setembre condicionarà l’actual campanya de cítrics a les Terres de l’Ebre, i també pot afectar negativament la propera collita d’olives al territori. A més, la sequera també ha encarit els costos energètics, ja que els pagesos han hagut de recórrer a més hores de regadiu per garantir la producció. Així ho ha explicat aquest dimarts el coordinador de la Unió de Pagesos a l’Ebre, Joan Montesó, que ha dit que la falta de pluges farà davallar la producció d’olives al territori, tot i que es confia en una bona qualitat. De fet, Montesó ha fer una primera valoració força positiva de la utilització de trampes contra la mosca de l’oliva, en lloc de les fumigacions massives amb avioneta.

Montesó ha tornat a reclamar unes tarifes elèctriques adequades per a les explotacions agràries. Així, ha assenyalat que algunes finques corren el risc de ser inviables i ser abandonades, i que això també tindrà conseqüències en l’ordenació del territori. Quant al projecte del canal de regadiu Xerta-Sénia, Montesó ha afirmat que les Terres de l’Ebre han de fer un debat tranquil i documentat per saber què cal fer amb aquesta infraestructura. De fet, ha remarcat que els fa por que el Xerta-Sénia puga esdevenir un banc d’aigües, si el canal acaba venut a un fons d’inversió. A més, Montesó ha dit que algunes finques de cítrics no han pogut superar la crisi de la collita passada, i que ara són propietats dels bancs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta