6 d’octubre del 2015

El PSC acusa el govern de Riba-roja d’Ebre de prevaricació urbanística per afavorir un regidor de CiU



RIBA-ROJA D'EBRE (Ribera d'Ebre).- El PSC de Riba-roja d’Ebre ha decidit portar als jutjats l’actual govern municipal per un presumpte cas de prevaricació per delicte contra la disciplina urbanística. Els socialistes asseguren que l’Ajuntament governat pel convergent Antonio Suárez va autoritzar que el segon tinent d’alcalde es construís una casa amb uns paràmetres urbanístics contraris a les normes subsidiàries del municipi. Així ho ha revelat aquest dimarts el portaveu socialista i exalcalde de la població, José Luis Aparicio, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. En concret, Aparicio ha detallat que el regidor Francesc Esteve va construir-se una casa sense respectar el planejament urbanístic en qüestions com els balcons, les obertures, l’ocupació de la façana o la separació amb les finques veïnes.

A banda, Aparicio ha anat més enllà, i ha denunciat que, per evitar-se problemes amb l’obertura d’una finestra, l’Ajuntament va cedir la titularitat d’uns terrenys municipals al mateix regidor. Una finca en què, a més a més, han aparegut restes del castell de Riba-roja d’Ebre. En aquest sentit, l’exalcalde ha remarcat que estem davant d’un cas de “prevaricació total”, i que ara confia en l’acció de la justícia.

De fet, el portaveu del PSC ha assenyalat que ara el govern de CiU ha volgut transformar els terrenys en un vial, tot i que l’actual regidor de Joventut, Esports i Educació va arribar a registrar la parcel·la al seu nom. Però, a més, Aparicio ha acusat el govern municipal d’haver volgut amagar que en aquests terrenys havien aparegut restes arqueològiques del castell.

 En la mateixa entrevista, Aparicio també ha denunciat altres aspectes del govern de Suárez, com que durant els darrers quatre anys haja pujat l’endeutament municipal, o el fet que l’alcalde tanqués l’Ajuntament amb clau per evitar la celebració d’un ple extraordinari que havia forçat l’oposició. Finalment, Aparicio també ha recordat a l’alcalde que Riba-roja d’Ebre hauria de celebrar una consulta ciutadana sobre la pertinença de la població a la vegueria de les Terres de l’Ebre, i una altra sobre el traçat de la carretera fins a Almatret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta