16 d’octubre del 2015

El tortosí Jaume Solé (PP) retira que Lluís Companys fos un 'assassí'



TORTOSA (Baix Ebre).- El secretari general del PP de Tortosa, Jaume Solé Purcalla, ha volgut retirar aquest divendres la paraula “assassí” a l’hora de referir-se al president de la Generalitat afusellat ara fa 75 anys. Solé ha aprofitat el seu pas per la tertúlia L’Entrellat, de Canal 21 Ebre, per matisar les seues declaracions. De fet, ha recordat que ell sempre ha condemnat el franquisme, i que està en contra de la pena de mort. Així, ha assenyalat que a la Catalunya de Companys, del 1936 al 1939, van morir afusellades unes 8.500 persones, i ha responsabilitzar el president republicà d’aquestes morts.

Solé havia encès aquest dijous les xarxes socials per un comentari a Twitter, en què criticava la decisió de l’Ajuntament de dedicar un parc a la memòria del president Lluís Companys. En concret, Solé havia escrit que “l’assassí Lluís Companys ja té una plaça al seu nom a Tortosa mentre l’esquerra en bloc li fa un homenatge”. La piulada del també president de Noves Generacions a la província de Tarragona ha provocat una onada de reaccions a favor i en contra de les seues paraules. El president comarcal del PP, Joaquim Llopis, ha aclarit públicament que el PP de Tortosa i del Baix Ebre està “dolguts” per unes declaracions que Solé va fer “a títol personal”. Segons Llopis, són unes declaracions “desafortunades” que des del PP no comparteixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta