22 d’octubre del 2015

Foment assegura bonificacions d'entre el 35% i el 50% per a vehicles industrials al tram ebrenc de l'AP-7



MADRID.- La Cambra de Comerç de Tortosa ha arrencat el compromís del Ministeri de Foment d'estudiar la gratuïtat del tram ebrenc de l'AP-7 fins que no es faci l'autovia A-7. En una reunió entre el secretari d'Infraestructures, Manuel Niño, i el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José María Chavarría, amb presència del diputat del PP ebrenc, Joan Bertomeu, el ministeri ha assegurat que hi haurà bonificacions per vehicles industrials d'entre el 35% i el 50%. El president de la Cambra tortosina ha explicat la mesura està llesta per ser aplicada a curt termini però que Foment ha de resoldre si els desviaments des de l'N-340 cap a l'AP-7 acaben sent obligatoris o voluntaris, com aposta la cambra. En concret, el compromís de Foment és una bonificació del 35% per als vehicles industrials "passants" i d'un 50% per a tots els vehicles industrials que facin el trajecte entre l'Ametlla de mar i Alcanar. La Cambra ha assenyalat la seva preferència per la voluntarietat de la mesura que ha de desviar de l'N-340 cap a l'autopista. Encara es desconeixen si Foment optarà per aplicar-ho obligatòriament.

La Cambra ha expressat al secretari d'Estat d'Infraestructures la seva "preocupació" per la "pèrdua de competitivitat" de les empreses de la demarcació i per la manca de comunicacions adequades. En aquest sentit, Chavarría ha insistit en el desdoblament de la N-340 en l'autovia A-7, des de la Jana a l'Hospitalet de l'Infant, com el "gran corredor interior" que influiria en el creixement socioeconòmic contribuint a un reequilibri territorial.

Chavarría ha valorat positivament la construcció de les rotondes a l'N-340 anunciada per Foment però ha insistit que la gran necessitat del territori és l'A-7. "Cal que mentre es faci s'asseguri la gratuïtat dels peatges de l'AP-7, en el seu tram per l'Ebre, de la mateixa manera que s'ha fet a altres zones del país", ha afegit el president de l'ens cameral. Sobre l'autovia, el secretari d'Infraestructures s'ha compromès a convertir-la en "inversió prioritària".

D'altra banda, Niño també s'ha compromès a reactivar el projecte de construcció de la variant de Gandesa, amb una "important dotació pressupostària". Foment prioritzarà la reactivació de la circumval·lació en un termini més curt del previst. / Via ACN / Imatge Cambra de Comerç de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta