22 d’octubre del 2015

La PDE organitza un acte informatiu amb la projecció del documental ‘La filla del farer’


TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha convocat per aquest dissabte un acte informatiu a l’auditori Felip Pedrell de Tortosa, a partir de les vuit del vespre. L’assemblea té com a objectiu explicar a la ciutadania les conseqüències del nou Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, i que es pot fer des del territori a partir d’ara. En aquest sentit, un dels portaveus de la PDE, Joan Antoni Panisello, ha confirmat a Canal 21 Ebre que en aquest acte informatiu es donarà a conèixer una proposta de mobilització per als propers mesos de febrer o març. I és que, abans del 30 de març, el pla hidrològic hauria de ser aprovat per Europa.

A banda, durant l’acte també es projectarà el curtmetratge ‘La filla del farer’, un documental del realitzador ebrenc Màrio Pons sobre la desaparició del far de Buda. En aquest sentit, Pons ha recordat la importància històrica i sentimental del far, les restes del qual són ara sis metres sota el nivell del mar, a causa de la regressió del Delta i d’un temporal de llevant.

L’acte comptarà amb la presència d’Antonio Cabezas Azuara, de 91 anys, fill del torrer i última persona viva que va encendre l’òptica del far de Buda, abans que fos cremat durant la Guerra Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta