7 d’octubre del 2015

La CUP portarà al ple de Tortosa el canvi de nom de la plaça d’Espanya



TORTOSA (Baix Ebre).- El portaveu de la CUP de Tortosa, Xavier Rodríguez, ha confirmat aquest dimecres que presentaran una moció per forçar que el ple de l’Ajuntament es pronuncie sobre el canvi de nom de la plaça d’Espanya. De fet, la CUP ja va preguntar a Ferran Bel, durant el ple ordinari del setembre, si caldria rebatejar la plaça amb el nom més popular de ‘plaça de l’Ajuntament’, cosa que va provocar una forta discussió entre l’alcalde i el mateix Rodríguez. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Rodríguez ha assenyalat que ara la CUP anirà més enllà, amb la presentació de la moció per canviar el nom d’una de les places més emblemàtiques del municipi. En aquest sentit, i en una clara al·lusió a Esquerra, el portaveu de la CUP ha apuntat que altres partits independentistes hauran de demostrar si comparteixen el punt de vista del grup de CiU, que d’entrada va rebutjar un canvi de nomenclatura.

 Quant a la polèmica pel monument de la Batalla de l’Ebre, Rodríguez ha explicat que la CUP seguirà els propers moviments de la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa. En qualsevol cas, ha insistit a rebutjar la celebració d’una consulta per avalar la retirada del monument, i s’ha preguntat si Convergència i Esquerra també farà consultes sobre la zona blava o sobre la construcció d’un aparcament de pagament a l’hospital Verge de la Cinta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta