7 d’octubre del 2015

Ulldecona ‘reprogramarà’ la llei de Barris per rehabilitar el nucli antic


 
ULLDECONA (Montsià).- L’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, ha anunciat aquest dimecres que el nou govern municipal “reprogramarà” els projectes de la llei de Barris per reprendre les actuacions de millora del nucli antic de la població. Ventura ha reiterat que el govern anterior va perdre quatre anys per fer una rehabilitació integral del nucli històric d’Ulldecona, “completament abandonat” i amb afectacions negatives en altres projectes de dinamització econòmica i promoció turística. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, l’alcaldessa ha recordat que fins ara només s’han executat el 7% dels 4,6 milions d’euros del pla de millora de la llei de Barris, dels quals 3,49 milions havien de ser aportats per la Generalitat. Segons Ventura, ara s’està fent una anàlisi de cadascuna de les actuacions previstes l’any 2010, per decidir quines s’han de reprogramar.

Ventura ha posat l’exemple del projecte de la nova biblioteca, que el govern anterior de CiU, PP i independents d’Ulldecona va canviar aprofitant la modificació de l’arxiu històric. Així, ha recordat que també es va renunciar a una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat per finançar la biblioteca. Segons Ventura, ara cal fer un replantejament dels equipaments culturals del municipi, cosa que es farà també a través d’un nou consell assessor de Cultura. A més, Ventura ha explicat que ja estan treballant en les noves ordenances fiscals i en el pressupost municipal per al 2016. De fet, ha dit que volen introduir un mecanisme de participació perquè la ciutadania puga decidir directament almenys una part de les inversions previstes per al proper exercici. Quant a la represa de la llei de Barris, Ventura ha avançat que en el pressupost volen incloure ajuts per fomentar la rehabilitació d’habitatges. Ventura també ha repassat altres aspectes de l’actualitat d’Ulldecona i ha assenyalat que el nou govern ja ha posat en marxa algunes obres pendents als barris de Sant Joan del Pas, Barri Castell, la Miliana i els Valentins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta