27 d’octubre del 2015

Móra la Nova busca complicitats al territori per impulsar el projecte del tren turístic



MÓRA LA NOVA (RIBERA D'EBRE).- L’alcalde de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, ha fet una crida a les institucions del territori perquè apostin pel projecte de tren turístic, que es troba en una fase d’aconseguir el finançament necessari per tirar endavant. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Moliné ha remarcat que la Generalitat aposta clarament pel projecte, i que ara l’objectiu és aconseguir la complicitat dels altres ajuntaments del territori, dels consells comarcals, i de la Diputació. L’alcalde ha recordat que Móra la Nova ja té un centre d’interpretació del ferrocarril, els vagons rehabilitats i dues locomotores, i que ara el seu objectiu és fer que un tren de vapor puga circular des de Reus fins a Casp. De fet, Moliné ha assenyalat que el projecte serà beneficiós per a la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat, ja que en una primera fase la previsió és portar-hi uns 15.000 turistes cada any.

Moliné ha fixat el 2018 com a horitzó perquè el tren turístic siga una realitat. Segons l’alcalde de Móra la Nova, ara es tracta d’aconseguir els 700.000 euros que necessita el projecte, però també de resoldre alguns entrebancs burocràtics per poder utilitzar la via.

D’altra banda, Moliné ha reconegut que tenen “males sensacions” sobre la continuïtat de la línia del ferrocarril de la Ribera d’Ebre, després de la decisió de Renfe de posar una màquina d’autovenda de bitllets a l’estació de la Móra la Nova. De fet, ha dit que els preocupa que a llarg termini això puga suposar el tancament de l’estació, i ha remarcat que seguiran pressionant per millorar el servei ferroviari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta