27 d’octubre del 2015

CDC carrega contra el PSC i ERC pel nou pacte que l'ha deixat al marge del COPATE


TORTOSA (Baix Ebre).- CDC Terres de l’Ebre ha expressat públicament aquest dimarts el seu malestar davant la manca de consens i l’exclusió de Convergència en les negociacions per a la constitució del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). De fet, la presidenta de CDC a  l’Ebre, Imma Juan, ha explicat que “des de CDC sempre hem tingut la porta oberta a sumar esforços per tal que el COPATE esdevingui un organisme territorial de consens polític que treballi per oferir un millor servei a la ciutadania”. Per aquest motiu, Juan ha lamentat que “es deixi de banda CDC a l’hora de constituir aquest consorci i que només se’ns tingui en compte quan els dos partits que han pactat hagin decidit qui ocuparia les responsabilitat en les diferents àrees”.

En el transcurs de la roda de premsa, en la qual han assistit diferents càrrecs institucionals i de partit de CDC, s’ha mostrat un acord de governabilitat per al COPATE, per a la darrera legislatura i en continuïtat per a la present, signat entre CDC i PSC, i en el qual es contemplava la possibilitat d’incorporar nous grups polítics al govern amb la finalitat de cercar el consens i sumar esforços, amb una clara voluntat d’incorporar a ERC.

Aquest acord es va rubricar amb la signatura per part de diferents membres de CDC i PSC el passat octubre de 2014. En aquest sentit, el president de CDC al Baix Ebre, Lluís Soler, ha detallat que “la gent de Convergència som gent de paraula que volem treballar pel territori i no ocupar cadires per ocupar i per quedar bé una vegada els altres ja s’han repartit les responsabilitats”. Soler ha explicat que “una vegada vista l’actitud dels dos partits, a partir d’ara realitzarem una fiscalització contundent de la gestió que es realitzi del COPATE”.

Al mateix temps, el president de CDC al Baix Ebre ha demanat a ERC que “sigui conseqüent i plantegi una proposta clara de ponderació de la representació a l’assemblea general del COPATE amb consens amb CDC, per tal de seguir endavant amb el desplegament del consorci si finalment volen modificar la representació actual”. En cas que no s’arribi a cap consens, des de CDC s’haurà de replantejar i revisar la implicació en el serveis del COPATE.

Finalment, el president de CDC al Montsià, Joan Martin Masdéu, ha explicat que “el trencament d’aquest acord suposa una ruptura del consens i de la lleialtat institucional entre els dos partits que el vam signar i que vam estar treballant incansablement per a què el COPATE fos una realitat malgrat els inconvenients mostrats contínuament per ERC”. En aquest punt, Masdéu ha detallat que “si bé abans posaven pegues constants, ara no han tingut cap tipus de problema ni dubte per repartir-se les cadires amb el PSC i obtindre la presidència del consorci”.

En qualsevol cas, des de CDC Terres de l’Ebre es lamenta la manca de visió estratègica per al territori i la poca alçada de mires mostrada pels dos partits que han format govern, atès que la filosofia del COPATE és la de ser un òrgan que treballi al servei de la ciutadania i no un òrgan d’estratègia política. / Imatge CDC Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta