21 d’octubre del 2015

Òmnium presenta les activitats que es faran a l'Ebre abans de la 65aNit de Santa Llúcia



TORTOSA (Baix Ebre).- Òmnium Cultural i l'Ajuntament de Tortosa han presentat aquest dimecres la vintena d'actes previs de la 65aNit de Santa Llúcia, que ompliran de cultura les Terres de l'Ebre fins el 18 desembre. A més, l'artista ebrenc Ignasi Blanch ha fet pública la imatge de la Festa de les Lletres Catalanes, que se celebrarà l'11 de desembre al Pavelló Firal de Tortosa. Aquest dissabte se celebraran les Jornades Literàries d'Amposta i el 18 de desembre l'obra 'Terra Baixa' protagonitzada per Lluís Homar es representarà a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa. També es farà un recital sobre l'obra del Rector de Vallfogona, una conferència sobre la literatura medieval i es presentarà un dietari de viatge d'Artur Bladé i la reedició de l'obra completa de Gerard Vergés, a qui es dedicarà un espai a Tortosa.

A la presentació hi han assistit la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, el president d’Òmnium Terres de l’Ebre, Josep Francesc Moragrega, i el dibuixant Ignasi Blanch. “Volem que sigui la festa de la cultura de les Terres de l'Ebre, de casa nostra. Les activitats prèvies a les quatre comarques donen significat a la gran Nit de Santa Llúcia”, ha afirmat Queralt, qui ha destacat la implicació de la societat civil. Per la seva banda, Moragrega ha remarcat que “l'objectiu del programa d'activitats prèvies és difondre la la Festa de les Lletres Catalanes de l'11 de desembre, una festa excepcional que torna a les Terres de l'Ebre després de 33 anys”. El president d'Òmnium Terres de l'Ebre també ha destacat la implicació de les entitats del territori per incorporar els actes en el marc de la Nit de Santa Llúcia, afegint que el programa és manté obert.

L'artista ebrenc Ignasi Blanch ha remarcat que la imatge beu del poeta Gerard Vergés: “a partir de la idea de la barca del poeta, de la imatge d'un home amb barca equilibrada amb una figura femenina, a més de diferents aportacions, com el color blau que denota directament el riu Ebre i l'aigua”.

El Pavelló Firal de Tortosa prendrà el relleu al Liceu de Barcelona per acollir una gala que lliurarà fins a vuit premis literaris: el 56èPremi Sant Jordi de novel·la, el 18èPremi Carles Riba de poesia i el 57èPremi Mercè Rodoreda de contes i narracions, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta