7 d’octubre del 2015

Tortosa anuncia la reducció d'un 30% del preu del bus urbà i el desviament de la L3 pel nucli antic i el Rastre



TORTOSA (Baix Ebre).- La tinent d'alcalde de Mobilitat, Meritxell Roigé, ha avançat aquest dimecres que l'Ajuntament de Tortosa afronta la recta final de la tramitació del nou contracte de transport públic urbà, que es portarà a aprovació en un dels propers plens municipals amb l'objectiu que surti a exposició pública i pugui ser operatiu durant 2016. Entre les novetats, la regidora ha anunciat la reducció d'un 30 % de mitjana del preu del bitllet del bus urbà, en el que ha qualificat com una "important aposta municipal pel transport públic". A més, ha dit que per primera vegada, una línia de bus recorrerà i farà diferents parades pel centre històric i Rastre. Concretament, la L3 entrarà al nucli antic des de l'avinguda Generalitat fent parada a la plaça Agustí Querol, carrer Montcada, plaça Mossèn Sol, Parador, plaça Immaculada, avinguda Felip Pedrell, pavelló firal i avinguda de Remolins.

De fet, aquesta és una millora que també havien demanat les associacions de veïns, que donarà un servei que fins ara no tenien els residents en aquests barris, i que beneficiarà alhora als turistes en els seus desplaçaments pel centre històric i als que s'allotgen al Parador.

Roigé ha fet aquest anunci durant la presentació dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que Tortosa organitza amb un programa d'activitats dirigit a promocionar el transport públic, afavorir els desplaçaments a peu i en bicicleta i conscienciar sobre el medi ambient i les actituds incíviques especialment entre els ciutadans més menuts.

La primera activitat és la Festa de la Bicicleta, que organitza la Penya Ciclista Baix Ebre diumenge 11, amb sortida a les 10h des de la plaça de l'Ajuntament i arribada als Reguers. Els alumnes de 6è de primària de les escoles del municipi poden participar al concurs de dibuix, els originals del qual lliuraran a l'Ajuntament dimarts 13 amb l'objectiu que divendres següent, dia 16, puguin conèixer-se els guanyadors en un acte a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

El mateix dimarts es farà una activitat, en col·laboració amb l'empresa de transports Hife, per donar a conèixer el funcionament dels busos entre els escolars. El dimecres 14 els alumnes de 3r de primària de les escoles de Remolins i la Mercè patrullaran el barri, acompanyats d'agents de la Policia Local, a la recerca de vehicles mal estacionats, als quals posaran un avís al parabrisa advertint-los de la infracció. Els "Peque-Agents" també sortiran dijous a Jesús i divendres a Campredó amb la mateixa finalitat de denunciar simbòlicament les actituds incíviques de determinats conductors./ Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta