20 d’octubre de 2015

Ximo Puig diu a Aragó que vol una solució 'des del diàleg i la concertació' per garantir 'aigua de qualitat i per a sempre'


SARAGOSSA.- El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha compromès a Saragossa a que el seu govern "no farà mai de l'aigua un motiu de confrontació i de bandera política partidista". Puig ha fet aquestes declaracions durant l'atenció als mitjans de comunicació després de la reunió que ha mantingut amb el president de l'Aragó, Javier Lambán, a la seu del govern aragonès aquest dilluns. El cap del Consell s'ha expressat d'aquesta manera quan estat preguntat pel transvasament de l'Ebre i ha assenyalat que si bé vol que els valencians tinguin garantida "aigua de qualitat i per a sempre" ha dit que la solució s'ha de buscar "des del diàleg i la concertació". Ximo Puig ha remarcat que "la política del PP i del confrontament no ha dut a res" i ha recordat les campanyes d''Aigua per a tothom' de les quals ha dit que han estat "molta propaganda, molta confrontació i zero resultat".

"Varen governar totes les comunitats, el govern d'Espanya, tenien tot el poder institucional i jo els pregunto: On està el transvasament?", ha dit Puig, que ha instat a "no tornar a enganyar la gent" i a "buscar solucions raonables i per a sempre i fer-o des de la concertació i des de l'acord".

A banda, Puig ha reivindicat, juntament amb el seu homòleg aragonès, Javier Lambán, canviar el plantejament centralista que té l'Estat de les infraestructures i potenciar l'eix Aragó-Port de València com a element substancial de desenvolupament per del País Valencià i per a l'Aragó.

En aquest sentit, han reclamat una bona connexió de Saragossa amb el port de València i abandonar així la radicalitat evitant que "per anar del Cantàbric al Mediterrani calgui passar per Madrid no té perquè ser així ni és el més raonable", ha dit Puig.

Altra reclamació conjunta a l'Estat és la d'accelerar les actuacions per adequar la N-232 en els trams més complicats de Terol i Castelló, la modernització de la línia ferroviària Sagunt-Terol -Saragossa, així com l'aposta clara pel Corredor Mediterrani. / ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta