24 de novembre del 2015

Així serà l'exposició que commemora el centenari del vapor Anita



TORTOSA (Baix Ebre).- Aquest 2015 fa cent anys de l'avarament del vapor Anita, la darrera embarcació d'aquest tipus que va circular aigües amunt i avall de l'Ebre, i que una riuada va enfonsar l'any 1937. Aquesta embarcació ha esdevingut una icona contemporània gairebé "mítica" que es va construir als tallers Sales de Tortosa. L'efemèride ha estat aprofitada per l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre, el Museu de les Terres de l'Ebre i els serveis territorials de Cultura per difondre tota la informació coneguda de la història d'aquest vaixell i també d'una època on la indústria naviliera i els ports fluvials es reivindicaven. Es farà a través d’una exposició itinerant que s’inaugura divendres al Palau Oliver de Boteller de Tortosa.

L’exposició vol oferir una visió conjunta i actualitzada del que es coneix i del que va representar el vapor en seu moment i alhora incidirà en un dels aspectes més identitaris de les Terres de l’Ebre: la navegabilitat fluvial. El director de l’Arxiu Comarcal del Baix Ebre, Albert Curto, ha explicat que l’exposició estarà formada per fotografies procedents de fons públics i també privats, majoritàriament inèdites i un maqueta de dos metres. A més, s’hi exposaran objectes i documents originals.

Per la seva part, l’antropòloga del Museu de les Terres de l’Ebre, Carme Queralt, ha destacat el lligam de l’Anita amb el sector industrial i la seva evolució a principis del segle XX. El primer vapor que va navegar pel riu, l'“Ebro”, ho va fer el 1855. Des d’aleshores i fins a l’any 1937 van navegar per l’Ebre 26 vapors. L’exposició es podrà veure al Palau Oliver de Boteller de Tortosa fins al 26 de febrer. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta