13 de novembre de 2015

Benicarló porta el Bisbat de Tortosa als tribunals per la titularitat del campanarBENICARLÓ (Baix Maetrat).- L’Ajuntament de Benicarló ha anunciat que acudirà als tribunals per reclamar el reconeixement de la titularitat municipal del campanar. L’alcaldessa, Xaro Miralles, ha pres aquesta decisió després que el Bisbat de Tortosa haja inscrit el campanar al seu favor, amb un certificat cadastral en què la torre apareix unida a l’església de Sant Bartomeu. Tot i l’intent d’arribar a un acord, el Bisbat ha desestimat la correcció de l’error en el certificat cadastral, i per això Miralles, que compta amb el suport de la junta de portaveus, ha anunciat que l’Ajuntament portarà el cas al jutjat. L’alcaldessa ha recordat que la seua obligació és vetllar pel patrimoni de tots els benicarlandos, i que l’Ajuntament té documentació que acredita que el campanar és municipal. De fet, el consistori paga totes les despeses de llum i l’assegurança de l’edifici, a banda del cost per canviar el mecanisme dels tocs de campana. A més, l’Ajuntament fins i tot té un projecte de 175.000 euros per reformar el campanar.

Però el Bisbat de Tortosa considera que la torre forma part “inseparable” de l’església des de temps immemorials, tal i com s’afirma en una carta datada el passat 19 d’octubre. Es dóna la circumstància que la carta està signada pel vicari general José Luis Arín, que és natural de Benicarló. Aquest divendres, el Bisbat ha emès un comunicat en què defensa que el campanar “és una propietat a favor de la parròquia” de Sant Bartomeu. També manifesta la seua sorpresa davant d’aquesta notícia, i assegura que espera tenir comunicació directa amb l’Ajuntament per tenir una conversa i arribar a un acord “públic i amistós” per seguir amb la bona entesa que hi ha hagut fins ara per a l’ús del campanar./ Imatge Ajuntament de Benicarló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta