13 de novembre del 2015

La Generalitat nega que es criminalitzi els camioners prohibint el seu pas per l’N-340

 

TORTOSA (Baix Ebre).- El director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre de la Generalitat, Xavier Flores, ha negat que es criminalitzi els camioners per demanar al ministeri de Foment que desviï obligatòriament els transportistes des de l’N-340 a l’autopista AP-7 establint bonificacions. Flores ha afirmat que aquesta és una mesura que es pot implementar de manera immediata, “sense excuses de calendari”, i que s’ha mostrat eficaç en altres punts de Catalunya, com la N-II a Girona. El director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre ha insistit que el tram ebrenc de l’N-340 no pot suportar “l’estrès” que suposa la circulació d’un gran volum de vehicles pesants, i s’ha mostrat convençut que la mesura de desviar els camions obligatòriament amb bonificacions serà beneficiosa per als propis transportistes.

Flores ha estat un dels ponents de la Jornada de Mobilitat que el Grup 2027 i la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV han celebrat aquest divendres al Campus Terres de l’Ebre. En aquesta jornada també s’ha posat sobre la taula la necessitat d’implantar el sistema d’integració tarifària amb la T-Mobilitat, que a les Terres de l’Ebre arribarà al 2017. De moment, al territori ja funciona la T-10, una targeta que el director de la Hife, Javier Muñoz, ha destacat que, juntament amb un increment de freqüències en el transport amb autobús, ha permès incrementar notablement el nombre de viatgers en el darrer any.

D’altra banda, la portaveu de la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l’Ebre, Montse Castellà, ha valorat de forma positiva l’anunci de la renovació de dos combois de la sèrie 470 per unitats 447 remodelades a partir de dilluns. Ara bé, tal i com ja van avançar en un comunicat, la Plataforma considera que aquesta és una mesura insuficient i que també cal abordar la millora de les freqüències i de les tarifes. La previsió és que fins a finals del 2016 es renoven 18 combois al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Així les coses, Castellà ha remarcat que caldrà estar atents a la proporcionalitat de combois que arriben al territori.

En la Jornada de Mobilitat també s’ha fet una valoració del Pla Estratègic de les Terres de l’Ebre./ Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta