13 de novembre del 2015

Els veïns de l'N-340 critiquen la proposta de prohibir el pas dels transportistes i desviar-los a l'AP-7



L'AMETLLA DE MAR (Baix Ebre).- El moviment veïnal que reclama una AP-7 gratuïta per a tothom com a solució al col·lapse de l'N-340 ha rebutjar que la comissió de seguiment dels alcaldes de l'N-340 i el Govern hagin demanat a Foment el desviament obligatori del trànsit pesat per l'autopista. En el transcurs del vuitè tall de trànsit en tres punts de l’N-340 que es va celebrar aquest dijous a la tarda, el copresident de la Federació d'Associacions de Veïns d'Amposta, Llorenç Navarro, va instar als tots representants polítics i alcaldes que es posicionin "públicament" en la defensa de la petició veïnal, la gratuïtat de l'AP-7, o dels desviaments de camions bonificats.

L'ofensiva veïnal també ha tornat a denunciar el presumpte benefici que suposa per a la concessionària de l'autopista, la mesura de desviar, obligatòriament amb bonificacions, els camions de l'N-340. Navarro ha criticat també que s'hagi iniciat la construcció de les rotondes de l'N-340 al Perelló amb una primera glorieta que no s'ha licitat perquè el seu pressupost no arriba als 60.000 euros mínims perquè sigui necessari el concurs. Segons el copresident de la federació ampostina, la memòria de la rotonda justifica la seva construcció per reduir la velocitat de circulació a l'N-340.

Els veïns seguiran treballant paral·lelament a tots els moviments polítics i socials que es puguin sumar a la causa. Per una banda, no se sumaran als alcaldes del “Pacte de Berà”, el 29 de novembre, perquè consideren que la seva reacció és, en part, electoralista. Tampoc interferiran en les mobilitzacions que puguin dir a terme les federacions de transportistes que han anunciat que les pactaran amb els alcaldes per trobar la millor fórmula per fer visible el seu malestar. No hi ha data tampoc per una gran mobilització a dels veïns de l'Ebre.

En canvi, les protestes comencen a estendre's. Per una banda, dijous vinent, hi haurà quatre punts de tall de trànsit a l'N-340. La via es tallarà també en un punt per concretar entre el Tarragonès i el Baix Penedès, a més de l'Ametlla de Mar, les Cases d'Alcanar i Vinaròs. També a les Cases d'Alcanar es farà una primera protesta dimecres al migdia. A tres quarts d'una l'N-340 es tornarà a tallar per celebrar-hi un dinar popular. / Via Canal 21 Ebre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta