25 de novembre del 2015

Convergència i ERC presenten junts el pressupost de Tortosa per al 2016



TORTOSA (Baix Ebre).- L'Ajuntament de Tortosa debatrà el proper dilluns 30 de novembre, en un ple extraordinari, el projecte de Pressupost per a l'exercici 2016, els detalls del qual s'han donat a conèixer avui. L'alcalde, Ferran Bel, acompanyat del regidor d'Hisenda, Emili Lehmann, i dels portaveus dels grups municipals de CiU, Meritxell Roigé, i d'ERC, Josep Felip Monclús, han explicat els principals eixos dels primers pressupostos del nou mandat. Cal recordar que CiU, al govern, i ERC, a l'oposició, van signar el juny passat, després de les municipals del maig, un Acord de Governança Estable en base al compliment d'un seguit de punts que es reflecteixen en el present i successius pressupostos així com en el Pla d'Actuació Municipal.

El pressupost general de l'Ajuntament de Tortosa per a 2016, que inclou l'Ajuntament, Tortosa Salut, GESAT, EPEL Hospital de la Santa Creu, Tortosasport, Gumtsa, Tortosa Media, Tortosa Innova i Consorci dels Tres Reis, és de 66.532.892 euros, un 6,65% superior a l'exercici anterior. Els comptes de l'Ajuntament per a l'any vinent ascendeixen a 32.276.033 euros, un 3,69 per cent més que l'any 2015.

La recuperació i posada en valor del nucli antic continua sent un repte del nou govern municipal. En aquest àmbit s'inscriu la reforma integral del pont de l'Estat, que tindrà també uns efectes evidents en la millora de la mobilitat i la promoció de la ciutat. Aquesta és la principal inversió del pressupost, 900.000 euros, procedents d'una aportació de la Diputació de Tarragona, que s'afegeix als 300.000 euros que l'Ajuntament hi destina dins l'exercici 2015. Dins de les actuacions al centre històric de la ciutat destaca també la continuació de la recuperació urbanística del barri de Santa Clara i l'extensió a tot el nucli antic -no només a l'àmbit del PINCAT com fins ara- de la línia de subvencions per a la rehabilitació d'edificis.

El manteniment de la ciutat, en un sentit ampli, és un dels eixos del nou mandat i del present pressupost. Durant 2016 es milloraran els serveis públics de la ciutat, gràcies a la renovació i millora de contractes com el de la neteja, recollida de la brossa i el del transport públic, als quals s'ha d'afegir la recent renovació dels de l'enllumenat públic i jardineria. També s'habilita una partida per al manteniment de parcs infantils.

El pressupost 2016 constata, una vegada més, l'aposta per una administració local més descentralitzada com a eina per a una millor i més eficient prestació dels serveis públics als ciutadans. En aquest sentit, s'incrementa de manera significativa el finançament de les EMD i es recuperen partides per a inversions, per a EMD i pobles, després d'anys d'extrema dificultat. Entre aquestes, destaca el dispensari mèdic als Reguers i l'adquisició d'un edifici per a casal a Vinallop.

Quant a gestió, el govern municipal manté el repte de consolidar una administració més eficient, que ha permès reduir l'endeutament a nivells mai vistos a l'Ajuntament de Tortosa (menys del 75% a finals d'exercici), sense que això hagi suposat incrementar la pressió fiscal a la ciutadania; ans al contrari, ja que sota la premissa que "tothom ha de pagar allò que li pertoca", s'ha pogut reduir un any més el rebut de la brossa (-1%), acumulant una caiguda de l'11% en tres anys, i s'han congelat la resta de taxes, impostos i preus públic.

Entre els elements més significatius del nou pressupost de l'Ajuntament de Tortosa també destaca el manteniment i millora dels serveis adreçats als col·lectius més necessitats. En aquest àmbit s'inscriu l'increment de les aportacions a les entitats socials que treballen amb aquestes persones, s'implementa el programa del Tiquet Fresc, i s'estenen els campus i menjadors d'estiu a la resta del període no lectiu. Es manté, així mateix, l'aposta per millorar la qualitat i l'eficiència dels serveis sociosanitaris que es presten des de Tortosa Salut i Gesat. / Imatge Ajuntament de Tortosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta