16 de novembre del 2015

La Fatarella recrea la vida dels soldats a les trinxeres de la Batalla de l'Ebre

 

LA FATARELLA (Terra Alta).- El 15 de novembre de 1938 acabava la Batalla de l’Ebre amb un cruel combat a la Fatarella. Aquest diumenge, l’associació de recuperació de la memòria històrica Lo Riu va fer una recreació de la vida dels soldats a les trinxeres i una visita guiada a la línia fortificada. Segons estudis de la Universitat de Barcelona, aproximadament un miler de soldats republicans van morir a la zona entre la matinada del 14 i el 15 de novembre de 1938. Un dels membres de l’Associació Lo Riu, Joan Sambró, va explicar com es va produir l’últim dels combats de la Batalla de l’Ebre.

Sambró va explicar que tot i que al setembre de 1938 es van retirar de forma oficial les brigades internacionals que combatien a la Batalla de l’Ebre, sí que van continuar lluitant de manera extraoficial aquells soldats que no van poder tornar als seus països per altres conflictes com els alemans o els italians. En aquest sentit, Sambró va recordar que l’any 2012 es va recuperar de les trinxeres les restes d’un soldat que podria ser internacional, el qual es coneix com Charlie, però que són molts els morts que encara queden per recuperar.

L’alcalde de la Fatarella, Francisco Blanch, va remarcar la importància de recuperar la Memòria Històrica i també de fer-ho amb actes com el d’aquest diumenge, que atrauen turisme fins al municipi. Els actes de la jornada en record de la Batalla de l’Ebre també van incloure una xerrada sobre el Banc d’ADN o un concert de la brigada internacional per la recuperació de la memòria històrica. / Via Canal 21 Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta