16 de novembre del 2015

La PDE demana la dimissió del cap de planificació hidrològica de la CHE


TORTOSA (Baix Ebre).- La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) demanarà el cessament o la dimissió del cap de Planificació Hidrològica de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre  (CHE), Manolo Medas. El portaveu de la PDE, Manolo Tomàs, va avançar dissabte que iniciaran una campanya per posar noms a la problemàtica quant a cabals ecològics que recull la revisió del Pla Hidrològic de l’Ebre, començant pels màxim responsables de la seva redacció. Tomàs va insistir que amb aquest Pla Hidrològic es poden perdre importants ajuts agrícoles i mediambientals d’Europa, i que cal acabar d’una vegada per totes amb la “política nefasta” que s’aplica sobre el riu Ebre.

D'altra banda, la PDE va realitzar aquest dissabte un acte informatiu de suport als 8 de Yesa, les vuit persones que han estat imputades per agredir presumptament a la Guàrdia Civil en una protesta contra les expropiacions d’Artieda i l’ampliació de l’embassament de Yesa, a cavall entre l’Aragó i Navarra, el 10 d’octubre de 2012. Unes 150 persones van bloquejar l’accés als tècnics de la CHE per tal que no els expropiessin les terres afectades pel projecte de revestiment de l’embassament. Tot i que finalment els tècnics no es van presentar, la Guàrdia Civil va carregar contra els concentrats i va denunciar vuit persones per atemptat a l’autoritat, a les quals se’ls demana entre dos anys i mig i sis anys i mig de presó, i indemnitzacions per valor de més de 22.000 euros.

Un dels portaveus de la Plataforma en Defensa dels 8 de Yesa, Miguel Solana, va explicar que amb la PDE comparteixen moltes reivindicacions en defensa del riu Ebre i els seus cabals, i que amb l’acte que celebraven a Tortosa buscaven la solidaritat de la gent del territori davant uns fets que “atempten a la llibertat d’expressió”. Solana no es va amagar a l’hora d’assenyalar que al darrere hi havia una directriu política i una clara intencionalitat de penalitzar a aquells que van participar en la protesta. Des de la PDE, Manolo Tomàs va mostrar la seva solidaritat amb la Plataforma en Defensa dels 8 de Yesa, tot recordant que aquest embassament forma part del projecte per tirar endavant un transvasament de l’Ebre. / Via Canal 21 Ebre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta