16 de novembre del 2015

Tortosa aprova sense cap vot en contra donar suport a la resolució independentista del Parlament


TORTOSA (Baix Ebre).- Amb una votació a mà alçada, l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquesta tarda, en un ple extraordinari, "manifestar el ple suport i l'adhesió" del consistori a la resolució aprovada dilluns passat pel Parlament de Catalunya -i suspesa cautelarment l'endemà mateix pel Tribunal Constitucional-, en què es "declara solemnement l'inici del procés de creació d'un estat català independent en forma de república" i es proclama l'obertura d'un procés constituent ciutadà per tal de preparar les bases de la futura constitució catalana. L'acord ha rebut el suport dels grups de CiU, ERC i CUP. El grup de Movem Tortosa ha demanat el vot nominal; dels quatre regidors que té aquest grup, tres han assistit al ple, i d'aquests, dos han votat a favor i un altre s'ha abstingut. En realitat, no s'ha registrat cap vot en contra: el regidor del PP, Xavier Dalmau, ha excusat la seua absència per motius professionals, mentre que els tres regidors del PSC han decidit no assistir-hi.


De fet, el PSC ha emès un comunicat en què recorda que la resolució del Parlament està suspesa cautelarment pel Tribunal Constitucional, i en què també acusa l'alcalde de Tortosa de voler situar l'Ajuntament "fora de la llei". "L’Ajuntament de Tortosa desafia la legalitat portant a aprovació una resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP al Parlament de Catalunya que, entre altres coses, declarava un procés de desconnexió de la resta d’Espanya i la plena sobirania de Catalunya per no haver de complir ni les lleis ni les decisions del Tribunal Constitucional", ha recordat el socialista Enric Roig. "Creiem que el que va passar al Parlament de Catalunya és un fet molt greu, però també és un fet molt greu que l’alcalde vulgui situar el nostre Ajuntament fora de la Llei", ha insistit.

Per la seua banda, l'alcalde ha criticat la decisió del PSC de no assistir al ple. "Abans de començar, el portaveu del PSC m'ha dit que no assistirien perquè no volien debatre, fet que m'ha deixat perplex. Estem davant d'una actitud de covardia política que no entenc." En qualsevol cas, Bel ha valorat positivament l'acord assolit en el ple i ha destacat l'absència de cap vot en contra.

En el decurs del ple, els diferents portaveus han argumentat el seu sentit del vot. La portaveu del grup de CiU, Meritxell Roigé, ha recordat que, amb aquest acord, l'Ajuntament "es posa al costat del Parlament en la construcció d'un nou estat". El representant d'ERC, Josep Felip Monclús, ha defensat la necessitat d'una república catalana que gestioni els recursos que genera. El regidor portaveu de Movem, Jordi Jordan, ha dit que el sí de dos dels regidors del seu grup és un "sí crític", en la mesura que si bé l'Estat no s'ha avingut a acceptar un referèndum sobre el futur de Catalunya, ha lamentat que la resolució del Parlament "té dèficits ètics i polítics". Finalment, el portaveu de la CUP-AE, Xavier Rodríguez, ha afegit que l'acord al qual dóna suport l'Ajuntament de Tortosa "aposta per iniciar el procés de creació de la república catalana de manera democràtica, massiva i pacífica". 

El text aprovat l'han remès l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) als seus adherits, entre els quals figura l'Ajuntament de Tortosa, perquè l'aprovin en els respectius plens. / Imatge ACN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta