23 de juliol del 2006

Només el barri de Ferreries sosté la Festa del Renaixement fora de les muralles

Només el barri de Ferreries ha sostingut enguany la Festa del Renaixement, fora de l'antic recinte emmurallat. L'Associació de Veïns Ferreries-Sant Vicent ha organitzat la II Mostra d'Oficis Antics Illa de Gènova, que aquesta vegada sí ha coincidit amb la festa. Encara que modesta, la fira ha estat la única activitat permanent organitzada fora del nucli antic, en aquest cas per una entitat veïnal. A més, durant el matí del dissabte, la fira va coincidir al passeig de l'Ebre amb la V Trobada de Puntaires del Baix Ebre, organitzada per l'Associació de Dones Barri del Roser, també de Ferreries.
La nostra opinió és que la Festa del Renaixement ha perdut caràcter ciutadà des que la gran majoria d'actes es concentren en unes zones molt determinades del nucli històric, potser pel desencís dels comerciants i dels veïns de la resta de barris, que no veuen compensats ni reconeguts els seus esforços d'implicació en la festa. Fins fa un parell d'edicions, la festa es vivia a tots els barris, no només al voltant de la catedral, als carrers del Vall i de la Mercè o a la plaça de Sant Joan. El pitjor és que aquesta sensació de malestar o cansament ja s'està començant a notar també en alguns dels barris del mateix nucli antic. Hauríem de començar a mirar-nos la Festa del Renaixement amb uns ulls més crítics, per intuir què està començant a fallar...

Tot seguit teniu algunes imatges més de la mostra d'oficis antics de Ferreries.


1 comentari:

  1. diria que va ser la VII trobada de puntaires. El desencís dels comerciants de Ferreries és força gran ja que fa uns anys ells també posaven paradetes al carrer o feien una catifa al carrer Tarragona o premiaven a qui millor feia la paradeta. Però per alguns premis "extranys" la gent se'n va començar a cansar i ara les coses estan com estan.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta