9 de novembre del 2008

Decathlon prepara l'obertura d'una gran superfície comercial a Tortosa

L'empresa i l'Ajuntament busquen terrenys i la primera opció és el pla parcial Portal de Ciutat Centre

L'Ajuntament de Tortosa està fent tots els esforços per aconseguir que Decathlon obri a la ciutat el seu primer centre comercial a les Terres de l'Ebre. La multinacional d'origen francès, dedicada a la venda de material i roba esportiva, havia previst autoritzar l'operació aquesta mateixa setmana, però fonts properes a les negociacions només han confirmat que el projecte es troba en un estat molt avançat. De fet, l'empresa ja ha signat amb quatre propietaris l'opció de compra d'uns terrenys al nou pla parcial Portal de Ciutat Centre, tot i que l'Ajuntament també havia ofert altres alternatives. Amposta també aspirava a atreure la inversió.

Si fa poc més d'una setmana se signava l'acord que facilitarà l'arribada del primer restaurant de la cadena McDonald's a les Terres de l'Ebre, que es farà al costat del centre comercial Carrefour Express, ara Tortosa també està molt a prop de tancar l'obertura d'una gran superfície comercial de la multinacional Decathlon. La negociació amb l'empresa està molt avançada, amb la participació de fins a quatre àrees diferents de l'Ajuntament tortosí: Urbanisme, Promoció Econòmica, Comerç i Medi Ambient. L'operació es fa amb tota la prudència possible i amb la màxima agilitat en els diferents tràmits, ja que la multinacional també té molt d'interès a tirar endavant l'obertura del Decathlon de Tortosa «tan aviat com sigui possible». En aquest sentit, fonts properes a les negociacions van detallar que, amb l'objectiu de facilitar la implantació de Decathlon, havien ofert diferents terrenys del municipi. Però finalment, la inversió es farà en quatre parcel·les del pla parcial Portal de Ciutat Centre, ja que l'empresa ha formalitzat una opció de compra en aquest sector adjacent a l'autovia de l'Aldea.

Els plans parcials Portal de Ciutat Centre i Nord van ser desbloquejats al maig, amb l'aprovació definitiva dels projectes de reparcel·lació i urbanització, i tenen una superfície total de 150.115 metres quadrats. Després de la cessió dels terrenys per als vials, han quedat més de 103.000 metres quadrats de sòl edificable. Però el més important és que l'Ajuntament va poder començar a donar llicències a les noves empreses i indústries aparador, ja que fins a aquell moment els permisos per als nous comerços del costat de l'autovia es donaven a precari.

Botigues a Tarragona i Vila-seca Decathlon té actualment dos centres a la demarcació de Tarragona, la botiga del centre comercial Les Gavarres i un establiment que va inaugurar al setembre a l'Olzina Centre de Vila-seca, molt a prop de Port Aventura. A més, abans d'acabar l'any, també té previst obrir una botiga d'uns 1.000 metres quadrats a Reus, davant del futur hospital. La botiga de l'Olzina Centre és una de les més grans de Catalunya, amb una superfície de venda de 2.380 metres quadrats, però encara no ha transcendit quina és la superfície que tindrà el nou Decathlon de Tortosa. Per la cadena, l'ideal són les botigues de 4.000 a 6.000 metres quadrats, amb l'objectiu de poder exposar la major gamma de productes i els materials de diferents modalitats esportives. Però en la seua implantació a l'Estat espanyol, on ja té 57 establiments, la multinacional s'ajusta a la normativa de comerç de cada comunitat autònoma.


El Punt (9-Novembre-2008)

Més informació:
-Tortosa ja pot autoritzar nous comerços i empreses al costat de l'autovia
-El govern de Tortosa aprova la urbanització dels portals Centre i Nord
-Tortosa redueix un 17% els costos de la urbanització dels portals
-Decathlon busca terrenys a Amposta

Foto: Retos logísticos

20 comentaris:

  1. I jo que em pensava que l'equip de govern d'Amposta ho tenia lligat i ben lligat. Cal parlar de fracàs de l'alcalde Manel Ferré?

    ResponElimina
  2. A ver si es veritat ;)

    ResponElimina
  3. Em sembla una molt bona notícia tot el que sigue positiu per a la ciutat i rodalies. De tots és sapigut la gran quantitat de gent que es desplaça a Tarragona, principalment, per comprar en aquest establiment i d'altres. Així que contra més botigues es vagin obrint més opcions tindrem per triar.
    Sense oblidar els llocs de treball que es crearan...

    ResponElimina
  4. jo hem baix posar en contacte, ja fa molt temps, amb decathlon per mail i me van dir que l'opció d'Amposta (quan va sortir la notícia als diaris) no la contemplaven, però si alguna al territori.

    El lloc caldrà veure si és el millor, posat que si hi hagués més botigues de compra usual com aquest prop, seria com un poligon estil CIUTAT del TRANSPORT a castelló.

    Allà han ampliat el seu decathlon a 2 plantes, molts llocs de treballs perquè la gent està desacomplexada de portar la marca blanca de la cadena francesa.

    Esperem que tire i en breu puguem anar...

    FALTA SABER la reacció d'avant l'allau d'arribada de franquícia a la ciutat, per part dels monopolis i comerços tradicionals d'aquí.

    ResponElimina
  5. la forma de fer dels tortosins per a conseguir coses és la de "fotre" als atres i més si "los atres" es AMPOSTA. ja va passar amb una empresa de distribucio d'alimentacio (no fa molts anys), amb el tren de fa 1 segle, amb els intents de portar l'autovia interior (ara aturada per culpa d'ells per l'ambició de tenir-la ben a prop de tortosa), etc. etc.

    Això es jugar brut i més quan es un ajuntament contra una empresa privada com es el cas d'ara.

    Tant i fa si qui mane a tortosa, tots els polítics d'allí son iguals: tot per a mi i si puc fotre als atres ... millor

    Sapo, tu te'n alegres que AMPOSTA pugui perdre el Decathlon perquè no vols que la CIUTAT progressi i així en traus benefici polític, oi?

    ResponElimina
  6. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  7. Yussi.

    El problema és que els ultims anys Amposta ha aprofitat molt bé la desorganització i falta de lideratge de Tortosa.
    Que les empreses prefereixin instalar-se a Tortosa no hauria d'ofendre't, ja que és la ciutat més gran de les Terres de l'Ebre i futura capital de la pedania.
    Alguna cosa està canviant, si les empreses ja comencen a tenir facilitats per instalar-se a Tortosa, ja tocava.

    ResponElimina
  8. La desorganització de Tortosa? no entenc res, no es Amposta la que ha tingut que tancar instal.lacions?
    A veure el govern tortosí d'en Sabaté ens els últims anys va posar en dispoció de ser ocupats(legalment)moltes hectàrees de terrenys industrials (P. Catallunya Sud)i del que s'anomena industria aparador( Portals de la Ciutat), ara un cop feta aquesta feina, aquestes empreses (com la que ens ocupa)tenen més interes en instal.lar-se en una ciutat com la nostra que a nivell administratiu te totes les garanties que en d'altres que no tenen la feina feta o com s'ha dit abans estan desorganitzades.
    El govern tortosí actual(CUI+ERC) te la feina feta en aquest sentit i l'unic que te fer es vendres o saber vendre la nostra ciutat.
    Tortosa esta preparada per fer un salt en el seu desenvolupament i per tant cal que els nous governants fagin be la seva feina, la feina que no es veu la tenen feta que s'apigen treure el suc sera cosa d'ells.

    ResponElimina
  9. Anem a veure Yussi ebre, suposo que quan dius el que dius ho fas nomes amb l'anim de provocar, perquè no te ni cap ni peus.
    El Gros Mercat, del mateix grup (MAGSA) que l'empresa de distribució d'alimentació que tu fas referencia, va instal·lar-se a Amposta perquè li va fotre a Tortosa?.
    Si el Carrefour acaba implantant-se a Amposta, serà gracies a Amposta, per culpa d'Amposta o gracies a Tortosa?. Mira que si fos per interessos de l'empresa?.
    No em fassis riure, que tinc un tall al llavi.
    El pitjor de tot es que, jo, encara no l'he vist inaugurat el Decathlon a Tortosa.
    Per acabar d'informar-te, et diré que l'empresa de distribució va estar per un pel que no s'en anés a Amposta. El motiu?: que un exregidor de Tortosa va comunicar-ho a la premsa ( per apuntar-se un tanto) molt abans de que estes lligada l'operació.
    A aquestes alçades de la pel·licula, la guerra Amposta-Tortosa ( si es que mai ha existit)no te cap sentit i esta mes caducada que les maraques de Machin.

    ResponElimina
  10. Pere, jo en cap moment em referia al govern Sabate, però suposo que si t'has sentit al·ludit alguna cosa van digue fer malament.
    Per mi Tortosa feia anys, mes de 8, que estava deixant escapar coses.
    Em fa gracia que tot el que fa malament el govern tripartit es culpa de Pujol i tot el que fa be l'Ajuntament Tortosí es gracies a Sabaté, alguna cosa no cuadra, no creus?

    ResponElimina
  11. A vore: jo no m'ofenc perque una empresa vaigue a un lloc o a un altre. Lo que me fot es que una vegada s'ha dit que decathlon va a Amposta surtiguen los tortosins a fotre, això ho enteneu? Que tortosa vol estar per damunt de tots està més que demostrat i d'exemples n'hi ha molts (perdoneu si em repeteixo):

    - autovia interior (aturada perquè sabaté volia que estés més prop de tortosa que de la costa)
    - el tren !!!!!!!!!!
    - la universitat
    - l'hospital
    - comissaria central dels Mossos
    - seu de l'IDECE
    - la majoria de delegacions de la generalitat
    - un cas recentíssim: casa innova. la càmara de comerç l'organitza per dinamitzar el sector del moble i interiorisme, reconeix que el montsià és la comarca on hi ha més indústria del moble i per dinamitzar el sector fa la fira a tortosa !!!!
    - etc. etc. etc.

    Recordo un tema que també va anar cap a tortosa i que crec que ha quedat en res: l'escola d'hosteleria. En aquell moment Amposta i La Ràpita també van presentar candidatura. Crec que tenia més lògica que anés a La Ràpita, però finalment va quedar-se a tortosa !!!!! (desconec si ja funciona o no).

    Us imagineu que haguès passat si Amposta haguès intentat "fotre" el Viena que s'ha obert a tortosa?

    Us imagineu que haguès passat si Gandesa hagues intentat "fotre" la seu de l'IDECE que està a tortosa?

    El problema no es que tortosa hagi perdut lideratge (que l'ha perdut) ni que algú altre l'hagi aprofitat (que s'ha fet), el problema és que els pro-tortosins és que no volen que els altres pobles i ciutats creixin per no perdre protagonisme.

    Que tortosa és la ciutat més gran de les terres de l'Ebre, està més clar que l'aigua, però no per això ha d'acaparar-ho tot ni té dret a "fotre" res a ningú. Ho han fet al llarg dels segles, o sigui colonitzar tot el que han pogut, fins i tot hi ha qui diu que un tortosí va descobrir/colonitzar Amèrica !!!!

    Pel que fa al gros mercat que comentava ximo, es va posar a Amposta per compensar perquè "miquel alimentació" (l'empresa gran) havia d'anar a Amposta i "algú" va mobilitzar a les forces socials perquè no es podia permetre que no anés a tortosa. Amposta va rebre una petita compensació amb GM.

    tortosa ha quedat aillada de tot: costa, vies principals de comunicació, ... i els polítics han de portar coses a la ciutat com sigue i al preu que sigue. tortosa perd fuelle i guanya en desgavell.

    ResponElimina
  12. yussi ebre, Es collonut, mentre uns foten ( de furtar ), a vegades en cometes i a vegades sense, segons tu mateix, els altres ( Amposta ) simplement "s'aprofiten". Fantàstic.
    Quant a Miquel Alimentacio, et podria parlar amb molts de pels i senyals de tot plegat, pero potser no cal, nomes recordar-te que Miquel era una empresa de nova radicació nomes física, que venia com a conseqüència d'una fusió per absorció i que l'empresa absorbida ( agrupació comercial )ja estava a Tortosa des de feia mes de 40 anys i que el personal que allí treballava, lògicament era majoritàriament dels voltants..Tortosa, Roquetes, Jesus etc.
    Per altra part, pots posar exemples d'infraestructures o serveis públics, però en quan a empreses privades...crec que no te massa sentit. I en quan al public, mira a quines demarcacions de la Generalitat hi ha delegacions d'aquesta a altres ciutats que no siguin la de referencia ( m'estalvio dir capital, per obvi).
    Avui mateix he sentit com des d'el "consejo superior de deportes" s'aposta per col·laborar econòmicament en el centre d'alt rendiment d'Amposta.
    Jo, com ebrenc m'alegro, ara, a qui furteu?

    ResponElimina
  13. Sempre amb la tonteria entre tribus de menys de 50.000 habitants. Mentre les tribus s'ofenen perquè no poden fer vint quilòmetres per anar a casa del veí, un dia a casa d'un veí i un altra a casa de l'altre, prefereixen viatjar 100 quilómetres per anar a Tarragona i Reus. Si les coses es fan allí i s'instal.len allí, les tribus es queden fotudes i contentes.

    No anirem mai enlloc.

    ResponElimina
  14. Osti Yussi Ebre,

    En tots los respectes del món. Tu has vist el que dius? segons tu totes les coses que has dit, haurien 'haver anat a Amposta. Repasem:

    - el tren !!!!!!!!!!
    - la universitat
    - l'hospital
    - comissaria central dels Mossos
    - seu de l'IDECE
    - la majoria de delegacions de la generalitat
    - un cas recentíssim: casa innova. la càmara de comerç l'organitza per dinamitzar el sector del moble i interiorisme, reconeix que el montsià és la comarca on hi ha més indústria del moble i per dinamitzar el sector fa la fira a tortosa !!!!
    - etc. etc. etc.

    Que et fa pensar, objectivament, que Amposta havia de rebre totes aquestes inversions enlloc de Tortosa?

    ResponElimina
  15. Perquè ningú em pugue acusar de centralisme xuclador: L'empresa absorbida on estava exactament era a Roquetes, no a Tortosa.

    ResponElimina
  16. Per a ximo: Veig que saps coses que els altres no sabem. Deus tenir informació privilegiada. El cert és que l'empresa Miquel Alimentació havia d'anar a Amposta (des de Roquetes) i algú la va fer quedar a mig camí. Suposo que les condicons d'Amposta eren millors que les de tortosa (sòl, ecònomiques, comunicacions, ... repeteixo suposo), però com que el personal era majoritàriament de l'àrea de central del Baix Ebre algú va forçar als agents socials perquè es plantessin.

    És més que evident que de casos sabuts de "fotre" coses als altres només se'n coneixen que han vingut d'on tu ja saps. Altres han aprofitat ocasions per fer-se valdre i no pas fent pressió contra la gent. A ningú se li escapa que una empresa està millor a la vora de la nacional, autopista, estació de tren, port, ... que a uns quilòmetres d'aquestes infrastructures.

    Ximo, i tant que puc posar exemples d'empreses privades (a part de les infrastructures), i tant!!! perquè quan una administració pública (=ajuntament) intenta influir en la implantació d'una empresa privada perquè en lloc d'un lloc vagi a un altre, quan ja està/estava decidit on anava, això es FOTRE.

    Pel que fa a les delegacons de la gene, està més que clar que es van repartir per compensar alguna cosa. N'hi ha a Móra, tortosa i Amposta, i altres organismes de la gene per altres llocs. Segurament algú (tu ?) voldrien que estessin tots a un sol lloc, amb el risc (real ara) de mals accessos i males instal·lacions per l'afany d'acaparar-ho gairebé tot, sense pensar massa amb el servei al ciutadà que és del que es tracta.

    El centre de tecnificació es portiva, està a Amposta PERQUÈ S'HO MEREIX I PERQUÈ S'HA TREBALLAT (no s'ha pres res a ningú) per l'aposta que ha fet la ciutat en instal·lacions esportives (quan vulgues les enumero), mentre altres les han deixat degradar fins al punt de la insalubritat, deixadesa, ruina, ... Per compensar-ho algun amic va donar el centre de ciclisme a Vinallop.

    Pregunta't perquè la comissaria central de les terres de l'Ebre ha d'estar a tortosa, perquè l'hospital ha d'estat a tortosa, perquè la URV ha d'estar a tortosa, etc. etc. No seria millor posar-ho en un lloc més equidistant i més proper a la gent. Exemple: l'hospital a la zona de Vinallop (més prop de la consta que és on hi ha la majoria de població i més prop de la futura autovia interior, ara no es porta a l'interior i com més prop de tortosa millor), el mateix passa amb les altres instal·lacions.

    Per a Emili Nieto: estic amb tu, amb que la gent d'aquí pot desplaçar-es uns pocs quilòmetres (15 o 20) de fet ja ho fan, el problema és que algú per evitar que els seus hagin de desplaçar-se 15 o 20 km vulgui que tot estigui al seu territori, acaparant-ho així tot i jugant brut, i a sobre el joc es fa des d'una administració pública. Al final per la jugada fosca d'uns encara ens quedarem sense res i haurem de seguir fent els 100 km. per no voler deixar creixe a altres i voler tenir-ho tot, tot i tot.

    Per a win: Jo no he dit que tot hagi d'estar a Amposta, això ho has entès tu perquè potser no vols entendrem.

    No és més lògic que l'escola d'hosteleria estigui a La Ràpita (va presentar candidatura) o a l'Ampolla?
    No és més lògic que l'estació de tren estigui a l'Aldea? No és lògic que el centre de tecnificació esportiva estigui a Amposta (on hi ha les millors instal·lacions de les TE)?
    No és més lògic que un hospital estigui el més prop possible d'on hi ha la major part de la població (costa) sobretot a l'estiu? No és lògic que una fira com casa-innova es faci a La Sènia o Ulldecona, on es concentra la major part de les empreses de mobles? (no es vol potenciar el sector sinó un pavelló de fires infrautilitzat i un poble adormit)

    ResponElimina
  17. Yussi, és possible que t'equivoques.

    Jutges als tortosins, tractant-los de poble adormit, quin tòpic el teu. És com aquell altre tòpic que diu que baix d'una ampostina, hi ha una cavera fina. Ai, aquests tòpics...

    ResponElimina
  18. Emili, no sóc jo qui jutja als tortosins, altre feina tinc. Són ells mateixos qui diuen que altres els passen la mà per la cara, i senten enveja sana del que es fa/feia a altres municipis. Això ho ha dit i ho veu gent del carrer, polítics, empresaris, ...

    Simplement constato la realitat: tortosa s'ha quedat enrera en moltes coses mentre altres municipis creixien molt més, rebien més inversions (merescudes), creixien els establiments comercials i empreses, ... Si tortosa ha continuat "creixent" ha estat gràcies al nom i al passat que té, i a les compensacions que ha rebut i també, reconec, gràcies a l'esforç d'alguns tortosins i tortosines emprenedors i emprenedores.

    Em sembla una manca de respecte el tòpic que has fet servir, i més venint d'una persona com tu amb el teu bagatge, tant cap a les dones d'Amposta com les de La Cava, que són iguals les altres dones i persones de la resta del món. Tingues en compte que "tortosina" també rima amb "fina", tu mateix.

    És lo que teniu els tortosins (no tots tampoc): us creieu superiors als altres, així us va.

    ResponElimina
  19. Yussi, et tornes a equivocar.

    Jo no em sento superior. Tinc amics d'Amposta, compro de vegades a Amposta, vaig de tant en tant als seus cinemes, i quan era jove anava de festa a Amposta.

    Tinc amor pel territori, però no puc admetre que tú jutges als tortosins dient que estan adormits.

    Les ampostines tenen tot el meu respecte, els tortosins no el mereixem?

    ResponElimina
  20. Mcdonalds a Tortosa, Decathlon el mateix..
    pero no veuen qe i perden? k fara la gent k no tingui cotxe?

    Amposta era un bon lloc, podries anar caminant perfectament, davant mateix sestan construint blocs de pisos, ia el paseig amb els nous gimnastics, i faria enllaç amb el poligon Les Tosses. Tenia més inversió!

    No tenen cap!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta