21 de novembre del 2007

El govern de Tortosa aprova la urbanització dels portals Centre i Nord

La junta de govern local va aprovar dilluns, de manera inicial, la urbanització del pla parcial Portal de Ciutat Centre, així com el projecte d'urbanització i de reparcel·lació del pla parcial Portal de Ciutat Nord. En aquest sentit, l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) serà l'encarregada d'executar els dos projectes, que es desenvoluparan seguint un sistema de reparcel·lació en la modalitat de cooperació. Així, els propietaris afectats aportaran el sòl de cessió obligatòria, mentre que el consistori executarà les obres d'urbanització, amb càrrec posterior als mateixos propietaris. A més, aquest sistema de reparcel·lació implicarà la distribució de les despeses d'urbanització de manera proporcional entre els titulars de les diferents finques afectades. En les últimes setmanes, l'Ajuntament s'havia reunit amb els veïns afectats pels plans Portal de Ciutat Centre i Nord, per abaratir al màxim els costos d'urbanització i reparcel·lació d'aquest sector proper a l'autovia de Tortosa a l'Aldea, destinat bàsicament a la indústria d'aparador. De fet, l'Ajuntament ha previst impulsar l'adjudicació conjunta de les obres dels dos plans parcials, per reduir els costos en un 17%. El pla del Portal de Ciutat Nord té 114.000 metres quadrats, mentre que el pla del Portal de Ciutat Centre afecta uns 37.000 metres quadrats. Fins ara, totes les llicències en aquesta zona s'atorgaven de manera excepcional, apel·lant a l'interès general, i això retardava o fins i tot havia impedit la instal·lació d'alguns negocis. De la mateixa manera, l'Ajuntament té previst negociar amb els veïns afectats pel pla parcial Portal de Ciutat Sud, encara pendent d'aprovació, que afecta uns 55.000 metres quadrats.
La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va fer ahir una valoració «molt positiva» de l'aprovació inicial de la urbanització dels plans parcials Portal de Ciutat Centre i Nord, ja que suposaran la reordenació de la principal entrada de Tortosa, on podran instal·lar-se noves empreses. «Tortosa necessitava sòl industrial i ara el tindrem, ja que amb l'aprovació definitiva els propietaris podran obtenir llicència o bé vendre els terrenys», va afegir-hi. Els projectes ara aprovats se sotmetran a informació pública durant un mes, termini que els afectats podran aprofitar per presentar les seues al·legacions.

El Punt (21-Novembre-2007)

10 comentaris:

  1. Es curios veure aquesta dona la facilitat que te per penjar-se medalles.

    Amb la de problemes que a donat el fet de poder arribar fins a aquest punt, vol fer-nos creure que ella soleta en cinc mesos ha estat capaça de fer le portal nord, el centre, porsar en marxa el sud, i si no m'equivoco el portal de Betlem.

    Sr. Roigé, no negaré que esta fent bé la tasca de continuitat, però faci el favor de no penjar-se medalles que no li corresponen.

    ResponElimina
  2. moltes persones lamenten l'aprovació d'aquests plans parcials perquè afecta a gent que hi ha viscut tota la vida, i lamenten que l'anterior govern hagi portat in extremis la situació, fent-la practicament irreversible. I moltes persones lamenten encara més que torni a sortir el portal ciutat sud, inviable des del primer moment, i que és impossible de realitzar, i s'ha de modificar d'un principi. Aconseguir terrenys per indústria, a base d'espolsar la gent de tota la vida d'allí i fent-los pagar, mai serà acceptat com una bona pràctica política ni urbanística ni social. Serà una lacra més d'aquesta trista Tortosa que per a avançar només pensa en destruir

    ResponElimina
  3. Ui, ara que hi penso, a la gent del Portal Nord, Centre i Sud, no us van prometre per activa i passiva que no ho farien?

    ResponElimina
  4. Perdó no he acabat, despres de la pregunta ve la resposta.

    Una més de les promeses de CiU (Bel i Roigé) incomplertes.

    Per tal de guanyar vots van prometre que l'AVE Madrid-La Corunya passaria per Tortosa.

    ResponElimina
  5. Avis als d'ERC. Als portals va dibuixat un carril bici que podria comencar al carrer Cervantes i acabar a la rotonda d'Anguera, la primera venint de l'Aldea. Pero al portal Sud te una casa al mig. La tombaran, no la tombaran. Neu molt en compte amb els socis de govern.

    ResponElimina
  6. Una gran ocasió per enriquir-se l'empresa constructora de sempre. Ja saveu de qui es el 70% dels terrenys q s'han convertit en edificables, que fa anys que els està comprant i a preu de rústic.

    Politics jo tinc una finqueta a Aldover no es podria fer edificable i ficar-hi un bloquet de pisos per allí.

    ResponElimina
  7. PER A FER UN CARRIL BICI HAN DE TOMBAR CASES? QUI HA TINGUT ESTA IDEA?

    ResponElimina
  8. Sí és veritat. CiU los va enganyar. A la gent li van prometre que no ho farien a canvi de vots.
    RC era l'únic partit que portava dins del seu programa sancions als partits que en campanya electoral prometen l'oro i el moro i deprés no se'n recorden de res i diuen que és "irreversible".
    Per cert, los terrenys del geriàtric que es van vendre per quatre duros també deuen ser irreversibles, no?

    ResponElimina
  9. Comedianta, per una vegada estic en tu.

    ResponElimina
  10. Suposo que el salari que s'ha posat Bel com a alcalde deu ser per tornar els favors que deu, ja que per viure ja se'n va a Turquia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta