3 de novembre del 2007

Tortosa redueix un 17% els costos de la urbanització dels portals

L'Ajuntament preveu agrupar les obres dels plans parcials dels sectors centre i nord

L'Ajuntament ja s'ha reunit amb els veïns afectats pels plans parcials Portal de Ciutat Centre i Nord, amb l'objectiu d'abaratir al màxim els costos d'urbanització i reparcel·lació d'aquest sector proper a l'autovia de Tortosa a l'Aldea, destinat bàsicament a la indústria d'aparador. Segons la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, el consistori impulsarà l'adjudicació conjunta de les obres dels dos plans parcials per abaratir costos, i ja està negociant amb els veïns del pla parcial Portal Sud.

Roigé va explicar que el govern de Tortosa s'ha reunit amb els veïns afectats pels plans parcials Portal de Ciutat Centre i Nord per no haver de modificar els criteris urbanístics previstos en el pla d'ordenació urbana municipal (POUM), però abaratint la urbanització i la reparcel·lació del sector fins al 17%. «També voldríem mantenir la cessió dels terrenys per fer nous vials i equipaments», va dir Roigé, que va detallar que la tramitació del pla del sector centre està pendent de la resolució de les al·legacions, mentre que el pla del sector nord s'aprovarà inicialment quan el govern es torni a reunir amb els veïns. Segons la regidora, l'Ajuntament traurà a concurs les obres dels dos plans parcials alhora, a fi d'abaratir-ne els costos. «Ens hem reunit amb alguns propietaris del sector nord i hem comprovat sobre el terreny que, en alguns dels nous vials, els camions tindrien problemes per girar, i voldríem tramitar el pla amb el màxim consens per evitar que hi hagi tantes al·legacions com al del centre», va afegir-hi. Roigé també va remarcar que acordaran amb els veïns els criteris tècnics i econòmics del pla parcial Portal Sud, encara pendent d'aprovació.

> Sector no programat a l'autovia

Els primers veïns que van coordinar-se a Tortosa contra els plans parcials previstos en el POUM van ser els de l'horta de Sant Llàtzer, contraris als plans Portal de Ciutat Nord i Centre. El pla del sector nord té 114.000 metres quadrats i el del centre afecta uns 37.000 metres quadrats. El pla Portal Sud té uns 55.000 metres quadrats. Fins ara, totes les llicències en aquesta zona s'atorgaven de manera excepcional, apel·lant a l'interès general, i això retardava o fins i tot impedia la instal·lació d'alguns negocis. Però els veïns afectats pels plans parcials, unes vint famílies que hi tenen el seu únic habitatge, van veure l'ordenació com una amenaça per a les seues propietats, a l'esquerra de l'autovia. D'altra banda, un dels aspectes del POUM que menys agraden al nou govern de Tortosa és l'ordenació com a sòl urbà no programat de la gran franja de terrenys que hi ha a la dreta de l'autovia. «No entenem que no s'hagi ampliat l'ampliació en aquest sector, amb la falta de sòl industrial que tenim a l'entrada de Tortosa», va dir la regidora d'Urbanisme.

El Punt (3-Novembre-2007)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta