2 de juny del 2009

La plaça d'Espanya de Tortosa es diu 'plaça Catalunya' des de la victòria del Barça a la Champions

La plaça d'Espanya de Tortosa, popularment coneguda com la plaça de l'Ajuntament, es diu plaça Catalunya des de dimecres passat. Demà farà una setmana que algú va tapar una de les plaques oficials amb el nom de la plaça amb un full imprès en què es pot llegir Catalunya, al qual també van apegar-ne un altre amb l'escut del FC Barcelona. Una acció d'aquest tipus s'entèn perfectament en el context d'una celebració com la de la victòria del Barça contra el Manchester United, a la final de la Lliga de Campions. Però costa d'entendre que una alteració com aquesta del nomencàltor urbà haja passat desapercebuda, durant tants de dies, a l'Ajuntament tortosí. I més encara, tenint en compte que el ple municipal va rebutjar al febrer del 2008, amb els vots de CiU, PSC i PP, canviar el nom oficial de la plaça d'Espanya. Va ser en el mateix ple en què, a partir d'una moció presentada per ICV, el ple de l'Ajuntament també va rebutjar (amb els vots de CiU i PP, i amb l'abstenció d'ERC) el canvi de nom al barri 13 de Gener, data que durant la dictadura servia per celebrar l'entrada de l'exèrcit de Franco a Tortosa.

Més informació:
-CiU, ERC i el PP acorden mantenir el nom del barri 13 de Gener
-Tortosa debatrà si cal canviar el nom de la plaça d'Espanya i del barri 13 de Gener

20 comentaris:

  1. Ais...a l'esquerra com li agrada remoure la merda. Si al final pensaré que el que volen és una segona guerra cívil. A veure si algún dia aprenem dels errors del passat!

    ResponElimina
  2. Uuuuuuuuuuuh
    Uuuuuuuuuuuh
    quina temor ...

    Tranquil home, que la UE no permetrà mai una segona Iugoslàvia. No sé quin general espanyol va dir que seria impossible aplicar l'article aquell de la Prostitució que obliga l'exèrcit a garantir la unitat de la patria. Ja et donarem la doble nacionalitat, no t'amoines.

    ResponElimina
  3. Jajaja gràcies ;)
    Lo de la temor no ho he pillat.

    ResponElimina
  4. i la arxifamosa normativa cívica no s'aplica en aquest cas?
    Durant una setmana ningú de l'ajuntament no ha estat capaç d'aixecar el cap? o és que van tots amb el cap coto i arrossegant els peus??
    S'ha de treure un cartell, posi "vendo motocicleta" o si posa "Visca Catalunya".
    O tots moros o tots cristians!!

    ResponElimina
  5. Esquerra?. Merda?. Guerra civil?.
    No entenc una fava.

    Be, si. Que els darrers conceptes van sempre junts.

    ResponElimina
  6. Guti,
    està molt clar. La temor que voleu dir que fa reivindicar-mos com a pais perquè segons la teua manera de pensar això implica una altra guerra civil.
    Segons vatros més valdria que mos quedessem calladets.

    ResponElimina
  7. Pensava que en aquest blog es parlava seriosament. Ara veig que tots esteu una mica sonats.

    I el pitjor és que algun polític "tertuliano" també s'ho creu i basa els seus arguments en lo que es diu per aquí.

    ResponElimina
  8. Doncs no Núria, jo feia referència a l'esquerra en general, no específicament a la catalana (no siguis egocèntrica). Exemple:

    Núria creu que tots els que no pensen com ella tindrien que anar-se’n a viure fóra de Catalunya, no és motiu de crispació això? Per culpa seua i de molts com ella, és té una imatge dels catalans totalment equivocada, i jo n’ he sofert les conseqüències. Però volia fer referència a mesures com les que es comentaven de canviar el nom de plaça Espanya, canviar el nom del 13 de gener o el del teu estimat Joaquim Bau i mils tonteries com estes que ocorren per tot l'estat nacional.

    ResponElimina
  9. Per cert Yuca, de quin polític tertuliano parles?

    ResponElimina
  10. No voldria equivocar-me, però avui he sentit per Radio Ebre a Pere Royo ( ex-politic però "tertuliano" ) referir-se en alguna ocasió explícitament i en altres implícita a aquest bloc. Potser filo massa prim, però l'he sentit defensar arguments que es defensen per aquí ( amb les mateixes paraules ). La qual cosa no es ni bona ni dolenta, nomes demostra el reso de La Marfanta ( com xales Gustau ).
    Yuca, m'equivoco si dic que creus que els únics arguments vàlids i correctes son els teus?, i si m'equivoco, llavors perquè dius que ESTEM TOTS una mica sonats?

    ResponElimina
  11. Potser no ha quedat clar, " el tertuliano" es referia a la polèmica dels instituts.

    ResponElimina
  12. Ja l'han tret! Això sí, ha tingut que ser una persona anònima ja que ni la policia local ni els gossos d'esquadra han tingut els pebrots de llevar-ho, demostrant-me un cop més la seva ineptitud, gosseria i poc suc! Au, a parar la mà, que tan si com no a final de més arriba el sou a casa...colla d'impresentables!

    ResponElimina
  13. I com saps que no ha sigut la policia ? Estaves allí, o és que ho has fet tu directament ?

    ResponElimina
  14. En canvi tu, Gutijaume, de suc en tens molt, de ruc, però molt.
    Aprofitar si es treu o no un cartell com aquest per a carregar contra el mossos, no se si es més imbecil que gratuït. Al cap i a la fi, potser es mes cosa d'algú de la brigada o dels bombers que no de la policia ( la que sigue ).

    ResponElimina
  15. Evidentment estava allí quan ho va llevar una persona que conec.

    El que és inadmissible és que ja feia una setmana que la Plaça Espanya a ulls de la gent no és Plaça Espanya! Això si que és inadmissible i qui no ho veigue és ell el ruc.

    A mi m'importa un pito si ho treu la policia local (que miraven com a tontos mentre aquesta persona ho treia), com los bombers o com los mossos aquells que van amb la BMW, tots cobren MÉS que suficient per a fer puntetes i llevar el cartell i no esperar a que tingui que anar una persona del carrer a treure-ho.

    Et repeteixo per 35.000€ que cobra un mosso a l'any (aproximadament) tindrien que fer més que el que fan i els criticaré sempre que em doni la gana perquè considero que són un paràsit autonòmic que al meu parèixer sol fan que malgastar diners i diners, no els culpo directament a ells, culpo al màxim responsable d’aquest fet i punto, simplement he reflexionat i considero que ja que no foten brot podrien haver llevat lo ditxoset paperet.

    ResponElimina
  16. I tot això, te alguna cosa a veure amb el cartellet? o es perquè van tapar Espanya?.
    El que has de donar gracies es que no et treguesin a tu de la plaça, si es veritat que estaves per allí.

    ResponElimina
  17. Esta setmana, sino recordo malament els mossos han detingut a dos bandes d'atracadors perillosos. Una d'elles actuava per l'A7 i ho han fet amb la GC. Si només llegeixes El Inmundo o la Sinrazon és normal que no t'arriben les noticies positives sobre els mossos. També potser que el teu cervell filtre inconscientment les noticies que no li convenen.

    ResponElimina
  18. En realitat té que veure en que no es pot tapar el nom ni d'un carrer ni d'una plaça ja que els noms tenen una funció, el repartir correu o mercaderies o sigui el que sigui. A veure la meua crítica anava dirigida a tots els cossos policials, no en concret als mossos, però bé...esta clar que no solsament estomaquen estudiants i foten pallisses als borratxos però en temps de crisis ens podríem estalviar les BMW's i el pagar tant pel seu servei. Enhorabona per enxampar-los! A veure si enganxen al que em va robar la càmera de fotos fa més de sis mesos :)

    A part no estic d’acord d’aquest desplegament massiu per tota Catalunya de gent que considero (molt poc preparada per a complir en les seves tasques) en detriment de cossos nacionals com la Policia Nacional o la Guàrdia Civil amb molts més anys d’experiència i que considero més preparats, simplement això, però si no us agraden aquestes raons, en tinc més.

    Per cert Lluís tinc la sort que a la residència on visc arriben 10 diaris diferents, no els llegeixo tots però si tres o quatre per veure com es veu el món des de diferents punts de vista.
    I el que no he entès és lo de fer-me fora de la plaça...ja m'explicaràs cucafera.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta