6 d’abril del 2011

L'institut de Tortosa marxarà a l'edifici Betània

L'Ajuntament pacta amb Educació una solució urgent per suavitzar la polèmica per la pèrdua d'una línia al Bau ·

Ferran Bel va confirmar ahir que l'institut de Tortosa s'instal·larà al setembre a l'edifici Betània, ja que l'espai quedarà disponible amb l'entrada en funcionament del nou campus de la URV a Remolins. Des de l'any passat, el centre comparteix instal·lacions amb l'institut de l'Ebre, al barri de Ferreries. Però l'alcalde i el director territorial d'Educació, Antoni Martí, han decidit precipitar el canvi d'ubicació provisional per desbloquejar el nou conflicte obert per la pèrdua d'una línia d'ESO a Tortosa. Així, tant Bel com Martí es reuniran amb la trentena de famílies que no han obtingut plaça a l'institut Joaquim Bau, i es farà una jornada de portes obertes perquè coneguen les instal·lacions del Betània, “extremadament dignes” i “millors” que d'altres del país.En aquest sentit, Bel va remarcar que es pot produir la paradoxa que hi haja famílies que, tot i tenir assignat el Joaquim Bau, optin ara per l'institut de Tortosa quan sàpiguen que es trasllada al marge esquerre del riu. “El procés de preinscripció és un, i el procés de matriculació és un altre”, va afegir-hi. “He demanat a Educació que, sempre dins de la legalitat, es puguen fer reubicacions”, va admetre l'alcalde. “Fa dos mesos ja teníem al cap aquesta situació, però no ens atrevíem a posar-la damunt de la taula abans de tancar el tema amb Educació, amb Patrimoni de la Generalitat i amb la URV, que són els que ara ocupen l'espai”, va precisar. [Àudio: L'alcalde de Tortosa valora la polèmica per les línies d'ESO i anuncia el trasllat del nou institut al Betània]

Mòduls prefabricats · Segons Bel, el Betània té cabuda “per a les tres línies, per al batxillerat, per a la biblioteca, per a la secretaria, per als despatxos i la sala de professors, i per al bar”. En aquest sentit, l'alcalde també va recordar que el centre té una pista poliesportiva, però que caldrà instal·lar un mòdul prefabricat per als vestidors. “Hem trigat una mica en explicar-ho perquè volíem tenir-ho clar”, va concloure. Amb tot, Bel va recordar que no serà la ubicació definitiva. Segons l'alcalde, ara l'Ajuntament tornarà a prendre un acord de ple per completar la documentació que li demana la Generalitat –en concret, l'Institut Català de Finances–, abans d'acceptar la cessió dels terrenys on es construirà el nou institut, al pla parcial Temple Sud.

A banda, l'alcalde va sortir en defensa del govern de CiU. De fet, va recordar que la planificació actual és obra del tripartit i que al novembre “ningú” va expressar la seua disconformitat amb la pèrdua d'una de les cinc línies de l'institut Joaquim Bau. Però el director del centre, Sisco Lahosa, va remarcar ahir que el centre ha reivindicat la cinquena línia “abans, durant i després de la preinscripció”. Segons Lahosa, el centre va fer “una queixa formal”, ja que no entenien que si Tortosa perdia una línia fos al Joaquim Bau, “l'institut que té més demanda”. “El que diu l'alcalde no és veritat; però nosaltres no entrarem en el joc polític, ja que a l'institut hi ha gent de tots els colors”, va advertir Lahosa, que és director de l'institut Joaquim Bau des del juliol. Lahosa va assenyalar que la planificació que es va fer a la tardor no és l'actual, ja que l'institut Joaquim Bau també perdia un grup de segon, i finalment no ha estat així. “No hem enganyat a ningú; ens van dir que esperéssem fins després de la preinscripció per poder parlar, i ja vam avisar a l'alcalde que aquest problema podia passar”, va recordar.

Suport a les famílies · Lahosa, però, es va mostrar obert al diàleg i va donar públicament suport a les famílies que han dipositat la seua confiança en l'institut Joaquim Bau. “Aquest tema no té res a veure amb el que va passar fa dos anys; creiem que pel bon funcionament del sistema escolar a Tortosa, el millor és mantenir un cinquè grup al Bau”, va reiterar. “Nosaltres fem costat a les famílies, però qui ha d'informar-les i prendre la última decisió és Educació”, va concloure. A banda, tant Bel com Lahosa van rebutjar que el tema puga convertir-se en un enfrontament entre els instituts de la ciutat.

Publicat a El Punt

4 comentaris:

  1. Home Sisco!
    Ja has platejat el canvi de nom?
    Obre una línia de suggerències pública i després, dels que hagi triat el Consell del centre, una votació indicativa. I que amb els resultats de la ciutadania i alumnes, professors i AMPA, pos que decideixi finalment el nou nom de l'Insti.
    Així et pots emparar i no vinclar-lo a tu mateix, sinó al poble Tortosí i comarca si escau.
    Anem per feina, aquest nom no ha de durar. Els motius, massa evidents.

    ResponElimina
  2. Desastre de quin nom parles?
    Suposo que deu de ser del Bau, en la qual cosa et dono tota la raó, però l'altre institut, el tercer, també ha de canviar de nom, perquè encara que és de Tortosa no n'és l'únic, que no es confongui el personal!

    ResponElimina
  3. Si és el que tu dius.
    També estic d'acord amb tu.
    Que jo sempre t'he considerat dona,i se que la planta del teu nick te fulles amb bones puntes, i afilades. La Yuca, o Iuca.

    ResponElimina
  4. Pos, si, tenir un Institut amb el nom de Bau, sabent el que sabem d'ell, pos, és molt estrany, i s'hauria de canviar - pero ja!!
    I com dieu, tampoc te sentit que el nou es digui Institut de Tortosa.
    En fi, una cosa tan logica i facil (i barat) d'arreglar, pero, ja veus ....

    De ubicar el nou institut a Betania una temporada, pos, millor que una patada al cul, com diem els anglesos .... pero falta la solucio definitiva, que ja fa prous anys, i decades, i colors politics, que en parlem.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta