19 de gener del 2005

[Europa Press] Saura no veu ni una sola raó per demanar dimissions

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit que "no hi ha una sola raó" per demanar la seva dimissió o la del titular de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per la gestió de l'incendi d'Horta de Sant Joan.


Saura ha reiterat que el Govern no ha amagat dades i ha donat informació "com mai".

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, ha dit que l'oposició no va donar cap argument per demanar les seves dimissions durant la compareixença al Parlament i va retreure que sembla que ha començat la campanya electoral. Ha lamentat que amb "un tema que produeix tant dolor", l'oposició intenti "erosionar" el Govern.

Ha acusat l'oposició de falta de coherència en les seves crítiques a la gestió quan lloen el treball dels Bombers però diuen que va desaparèixer el comandament que, segons ell, va estar sempre actiu.

Ha assegurat que en un incendi en el qual moren cinc bombers sempre hi ha "coses a millorar", però que la gestió ha estat "correcta". "No hi ha hagut negligència, relaxació i, evidentment, cap de guàrdia o responsable va desaparèixer", ha afegit, dient que el comandament fins i tot va evacuar una masia.

Saura ha afirmat que s'han enviat a la jutge "totes les transcripcions reals", que són les recollides pel centre de comandament, i ha recordat que en la investigació hi havia secret de sumari. Ha afirmat que hi ha "coses millorables", però ha lloat la professionalitat dels Bombers.

Sobre l'informe que atribuïa a un llamp l'origen de l'incendi, ha sostingut que el 24 de juliol era l'"únic informe concloent" que existia, i que el de Bombers, que diferia del lloc del començament i no deia la causa, no va arribar fins a principis de setembre. Ha dit que no hi va haver "engany" per part del Govern, ja que el juliol era la informació de la qual es disposava.

Ha explicat que el 14 d'agost, la jutge demana als Mossos d'Esquadra que s'iniciï una investigació, que acaba amb la detenció dels dos presumptes autors del foc i "no es pot veure" perquè hi ha secret de sumari. D'aquests arrestos, ha afirmat, se'n va assabentar el 7 de gener, el mateix dia de les detencions.

EL CAP DE GUÀRDIA SEMPRE OPERATIU

En una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press, Saura ha qualificat avui d'"injust" que s'acusi el cap de guàrdia (Delta 0) de no fer el seu treball "perquè no va passar així". "En cap moment es va perdre el contacte amb la persona que havia de donar les ordres", ha assenyalat.

"Intentar dir que el cap de guàrdia no hi era és una falsedat que m'indigna", ha reblat Saura, que ha puntualitzat que el seu departament té una "caixa negra" amb tots els moviments del responsable per GPS, i que no hi va haver en cap moment "que estigués desaparegut".

Segons Saura, el document del centre de Tarragona, en què es recullen comunicacions en què no es localitza el cap de guàrdia, no conté tota la informació, perquè qui la centralitza és el centre de comandament, i que en moments que suposadament ell no contesta, està parlant "amb altres responsables del sector".

Delta 0 era al centre de comandament de Prat de Compte, tot i que segons el conseller, va haver de traslladar-se per la propagació de l'incendi, i després va col·laborar en l'evacuació d'una masia pròxima per després desplaçar-se al capdavant de l'incendi..

19-1-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta