25 de gener del 2005

[Nota de premsa] Catalunya té “més que coberta” la quota d’instal·lacions nuclears, afirma el president Montilla

Convé també que altres territoris que només són consumidors d’energia, però que no tenen instal·lacions d’aquestes característiques, les puguin tenir, per allò de la cohesió i la solidaritat, que de vegades tant se’n parla”


La quota d’instal·lacions nuclears “està més que coberta” a Catalunya, ha afirmat el president de la Generalitat, José Montilla, en referència a la possible candidatura del municipi d’Ascó a acollir al seu terem el magatzem temporal centralitzat (MTC) que promou el Govern d’Espanya. Per tant, “convé també que altres territoris que només són consumidors d’energia, però que no tenen instal·lacions d’aquestes característiques, les puguin tenir, per allò de la cohesió i la solidaritat, que de vegades tant se’n parla”.

El cap del Govern, en una entrevista al programa Espejo Público d’Antena 3, ha dit que "no vull un magatzem nuclear a Ascó" i ha defensat que aquesta instal·lació “s’ha d’ubicar allà on hi pugui haver consens social i territorial, i això no es dóna a Catalunya en aquests moments”. L’altre argument, ha reiterat, és el de “l’equilibri territorial”, i, en aquest aspecte, cal tenir present que “Catalunya té centrals que produeixen més del 40% de l’energia nuclear de tota Espanya”.

En canvi, a l’Estat hi ha territoris “que només consumeixen i no produeixen res, no tenen cap central, no tenen cap magatzem” i “s’ha de tenir en compte, a l’hora d’ubicar instal·lacions, un cert equilibri, per allò de la solidaritat”.

25-01-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta