21 de gener del 2005

[Nota de premsa] Esquerra denuncia que CiU s’alia amb el PSOE per evitar que Sebastián doni explicacions sobre el cementiri de residus nuclears

Joan Ridao, portaveu del grup d’Esquerra al Congrés de Diputats, havia demanat a la diputació permanent la compareixença urgent del ministre

El portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha reclamat aquest matí la compareixença dels ministre d’Indústria al Congrés dels Diputats per tal que Miguel Sebastián expliqui la modificació de la normativa per a centrals nuclears i la convocatòria per emplaçar el cementiri de residus nuclears, una compareixença que finalment s’ha desestimat gràcies als vots de PSOE i CiU.

Ridao ha exigit la presència del ministre Miguel Sebastián al Congrés abans que acabi el període perquè els municipis interessats a acollir el cementiri de residus nuclears presentin les seves candidatures, és a dir, abans del 29 de gener. Ridao ha insistit que Catalunya, i sobretot les Terres de l’Ebre, amb tres centrals nuclears en funcionament, “ja han assumit amb escreix un compromís solidari més que proporcional” pel que fa a “l’assumpció de riscos per a la salut pública i per al medi ambient”. Ridao considera que “una instal·lació d’aquestes característiques pot condicionar de forma crítica el futur de la comarca i de la resta de territoris veïns’.

Per a Esquerra, la decisió d'instal·lar el cementiri de residus nuclears no pot ser adoptada en exclusiva per l'administració municipal, per això Joan Ridao ha manifestat que “cal consensuar aquesta instal·lació amb l’administració local i autonòmica”. Aquesta posició també ha estat compartida pel PP, el BNG i el PNB, que han donat suport a la compareixença del ministre; CIU, en canvi, ha optat per votar amb el PSOE i evitar la compareixença de Sebastián. Esquerra demanarà que la compareixença de Sebastián es produeixi en el període ordinari de sessions i doni les oportunes explicacions.

Des de les Terres de l'Ebre, el senador republicà i regidor de Flix, Pere Muñoz, ha demanat a CiU “la màxima coherència perquè ens hi juguem tant i és tan seriós el problema que calen compromisos ferms i coherents". Per acabar, Muñoz ha recordat que “anem a contrarellotge i, per tant, és incomprensible que es pugui ajornar una compareixença sobre un tema en el qual el ministeri ha de prendre una decisió de manera imminent”.


21-01-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta