21 de gener del 2005

[Nota de premsa] Jornada informativa sobre residus municipals a Terres de l’Ebre

L’Agència de Residus de Catalunya, del Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha organitzat una jornada informativa sobre gestió dels residus municipals a Terres de l’Ebre.

La trobada ha servit per facilitar informació i eines als ens locals en relació a la gestió dels residus municipals

L’Agència de Residus de Catalunya ha organitzat aquest matí una Jornada sobre gestió de residus municipals a la seu dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l’Ebre. L’Agència de Residus ha impulsat la trobada amb l’objectiu de donar suport als ens locals en les seves competències en matèria de residus municipals, facilitant-los informació i eines per a l’exercici de les seves funcions.

Un dels temes tractats en la Jornada ha estat informar dels criteris per al retorn del cànon sobre la deposició dels residus municipals per a l’exercici 2010. Aquest cànon és un impost ambiental que grava els residus que es porten a dipòsit o incineradora, i que té per objectiu incentivar la recollida selectiva dels residus, especialment la fracció orgànica (restes de menjar i vegetals de mida petita), en els municipis catalans. També s’ha explicat la situació actual de l’extensió territorial de la recollida separada de la matèria orgànica i el seguiment que farà l’Agència de Residus per garantir el compliment de la planificació que ha fet cada municipi, donat que la normativa preveu el pagament d’un cànon addicional de 10 euros per tona per aquells municipis que no compleixen la planificació aprovada.

Durant la Jornada també s’ha informat als ens locals sobre el conveni marc de residus d’aparells elèctrics i electrònics (televisors, ordinadors, petits electrodomèstics, etc.), per tal d’assegurar la seva recollida i correcte tractament; així com del paper protagonista de les administracions municipals per garantir una correcta gestió dels residus de la construcció, exigint les fiances que la normativa preveu a aquest efecte i perseguint les activitats il·legals que actuen sense llicència en el seu terme municipal.

La gestió dels residus municipals a Catalunya de forma moderna i sostenible és una tasca que porten a terme els ens locals d’acord amb la planificació del Govern, i on la ciutadania té un paper protagonista indispensable, per això l’Agència de Residus organitza trobades com aquesta de forma anual per recolzar les actuacions en matèria de residus a escala local.

21-01-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta