20 de gener del 2005

[Nota de premsa] Esquerra desmenteix que estigui bloquejant el mapa eòlic

La diputada Marta Cid afirma que intenten posar una mica de racionalitat a algunes implantacions eòliques concedides amb l’anterior marc jurídic

Arran de la informació apareguda a La Vanguardia on s’acusa Esquerra Republicana de Catalunya de bloquejar la implantació del mapa eòlic de Catalunya, la diputada republicana Marta Cid ha volgut negar aquesta acusació afirmant que “a banda de desvelar continguts de reunions entre Govern i representants parlamentaris, no s'ajusten ni als posicionaments ni a la feina feta per Esquerra en aquesta qüestió”. Segons Marta Cid “Esquerra vam impulsar i pactar el Pla de l’energia i hem treballat de manera activa i decidida en la redacció del decret eòlic i fotovoltaic de Catalunya que es va aprovar el setembre de 2009. Un decret que, entre altres coses, ha d’endreçar el desgavell i la massificació eòlica produïda durant el període de Govern de CiU”. Cid ha deixat clar que “Esquerra estem per afavorir la implantació eòlica, però eliminant problemes greus heretats de l’any 2000, com per exemple el parc de Prat de Comte que situa molins a 500 metres del nucli urbà”. La diputada ha recordat que des de l’any 2004 Esquerra ha posat solucions per resoldre problemes de parcs com aquest que, amb el decret consensuat de l’any 2009, no complirien la legalitat i no haguessin aconseguit de cap manera tenir llicència. Marta Cid ha afirmat que “creiem que els 3.000 megawats del mapa eòlic s’ha d’implementar sobre el territori de forma equilibrada i, per tant, assumir el 35 % de la potència total planificada a Catalunya és excessiu per a les Terres de l’Ebre. Tot i reconèixer que hem avançat respecte al 50 % que teníem instal·lat de fa uns anys”.

La diputada Marta Cid ha afirmat que, d’acord amb la filosofia del decret eòlic de l’any 2009, Esquerra està posant “damunt la taula la necessitat d’una reflexió sobre les conseqüències derivades del desgavell i la massificació eòlica hereva dels processos de tramitació dels parcs sense transparència ni planificació global de país de l’època de CiU”. Cid ha recordat que “la normativa aplicada pels governs de CiU provocà que s’autoritzessin potències i instal·lacions en punts del nostre territori, com per exemple la Terra Alta, que ara tirar-les enrere amb les normes legals vigents no és possible”. Per això, segons la diputada Marta Cid “Esquerra, mitjançant propostes i diàleg, estem intentant la manera de reconduir-ho a partir de la delimitació de zones d’implantació eòlica que està fent el Govern.”

La diputada republicana ha advertit que “amb les propostes d’Esquerra no es vol conculcar cap dret sinó de reubicar i trobar solucions al resultat d’un procés de principis de l’any 2.000 que no és ni racional ni territorialment just”. Cid ha conclós “no entenc que buscar una solució a problemes reals com aquest es pugui dir que no és obligació d'un polític”.

Paral·lelament, Esquerra demana al Departament d’Economia de la Generalitat que un territori que produeix bona part de l’energia del país no és de rebut que tingui problemes en les xarxes de distribució interna d’electricitat, tot posant com a exemples que en aquest moment estan aturades línies de distribució com les de Prat de Comte – Gandes o Ascó –Tortosa, per exemple.

20-1-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta