19 de gener del 2005

[Nota de premsa] Medi Ambient obre les convocatòries de subvencions per fomentar la protecció dels animals de companyia i l’abella de mel

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, DOGC, publica avui tres resolucions del Departament de Medi Ambient i Habitatge amb la convocatòria de subvencions del 2010 relacionats amb la protecció de la fauna i els animals de companyia. Una primera per fomentar la protecció dels animals de companyia destinada a les entitats protectores d’animals, la segona destinada als ens locals i societats públiques per facilitar-los l’aplicació de la Llei de protecció dels animals per la qual es prohibeix el sacrifici de gats, gossos i fures a les instal·lacions per al manteniment d’animals de companyia, i als nuclis zoològics en general. I, per últim, per fomentar la conservació de l’abella de la mel autòctona.


Per a aquestes tres línies d’ajuts la Direcció General del Medi Natural disposa d’una dotació màxima d’1.166.000 €. Els sol·licitants disposen fins al divendres 19 de febrer per presentar les sol·licituds.

Subvencions per al foment de la protecció dels animals de companyia

Les subvencions vinculades als animals de companyia que tenen com a beneficiàries les entitats de protecció dels animals de companyia tenen l’objectiu de reduir l’abandonament d’animals de companyia (exclusivament gossos, gats i fures) i fomentar la seva recollida, identificació, esterilització i adopció. Aquesta línia té una dotació màxima de 386.000 €. Les subvencions per als ens locals tenen com a objectiu fer complir la prohibició del seu sacrifici, per això el Departament dóna aquest suport per emprendre mesures per esterilitzar els animals i promoure l’ús del xip, etc. Recordem que són els ens locals els responsables de recollir i controlar els animals de companyia abandonats, perduts o ensalvatgits i de controlar els animals salvatges urbans. Per aquesta línia, la Direcció General del Medi Natural disposa de 700.000 €.

Amb els ajuts que es van atorgar en la convocatòria del 2009, la Direcció General del Medi Natural va contribuir a identificar amb xip 4.464 animals i es van esterilitzar 3.619 gossos i 5.182 gats.

Subvencions per fomentar la conservació de l’abella de la mel autòctona

Aquestes subvencions tenen com a finalitat la conservació de l’abella de la mel autòctona (Apis mellifera), incidint en l’adquisició de reines autòctones per tal de substituir les reines reproductores exòtiques. Hi poden optar les associacions o agrupacions d’apicultors constituïdes legalment i amb personalitat jurídica pròpia a Catalunya. La dotació màxima és de 80.000 €.

19-01-2010

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta