10 de novembre del 2005

El bisbat de Tortosa fa perillar el pla parcial de l'horta de Sant Vicent

El consell assessor bloqueja la venda d'una finca al grup Salamanca

El projecte del centre lúdic i comercial de Ferreries està acumulant nous entrebancs durant les últimes setmanes, tot i que l'Ajuntament ja va aprovar al juliol els diferents convenis del pla parcial de l'horta de Sant Vicent. El consell assessor d'afers econòmics dels bisbat de Tortosa ha informat desfavorablement sobre la venda d'una finca d'uns 13.000 metres quadrats en les condicions fixades pel grup Salamanca, la principal promotora de l'operació comercial i residencial.El bisbat no ha pogut tramitar la venda de la seua finca al grup Salamanca, ja que les vendes de patrimoni que superen els 600.000 euros han de ser autoritzades pel Vaticà, així com tenir el consentiment previ del consell assessor. Així ho va confirmar ahir el vicari episcopal d'economia, Josep Maria Membrado. A més, va anunciar que el precontracte signat fa uns mesos amb el grup Salamanca podria quedar invalidat, per una clàusula que obliga a respectar el dictamen del consell assessor. «Nosaltres volem vendre, perquè és una finca massa menuda per conrear-la i massa gran per fer-hi una casa», va afegir Membrado, que va revelar que fa tres anys també havien tingut una altra oferta de compra, per uns 60.000 euros. Ara, la societat Desarrollos Immobiliarios de l'Horta de Sant Vicent, formada pel grup Salamanca i alguns dels propietaris de la zona, ha pagat 55 euros per metre quadrat, i el bisbat de Tortosa hauria pogut ingressar uns 715.000 euros. «Però el nostre consell assessor va considerar que l'oferta no era correcta en alguns aspectes i condicions, com els terminis de pagament», va explicar. «En un principi formarem part de la junta de compensació, però la nostra intenció és abandonar-la quan ja haguéssim venut la finca», va assegurar el vicari d'economia.De fet, Membrado va remarcar que el bisbat de Tortosa no pot actuar com una immobiliària ni «especular» amb els terrenys. Per tant, el bisbat escoltarà noves ofertes per la finca, provinguin o no del grup Salamanca, per intentar assolir unes millors condicions de venda. «Quan tinguem una nova oferta, tornarem a plantejar-la al consell assessor, i si passa el filtre, l'enviarem a la Santa Seu perquè també l'avaluï», va concloure. Membrado va precisar que els dictàmens del consell són vinculants, però va advertir que els assessors hauran de tenir en compte que el bisbat «ni aprofita els terrenys ni pot actuar com una immobiliària».

El Punt (10-11-05)

1 comentari:

  1. A José Martín i al seu kefe se'ls hi està posant lo "complexe lúdic" a la gola.
    I ara explica la maniobra que estan seguint ...... pos ho tenen magre en lo bisbat i en Faiges, a part d'altres, que és lo que no surt als diaris, però te tant terreno com lo bisbat i diu que el preu del conveni és pa posar-se a riure. Que a n'este preu no ho vol vendre, i no és tonto, pa que face lo negoci un altre ....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta