15 de novembre del 2005

El turisme de segones residències encareix el preu dels pisos a les Terres de l'Ebre

El metre quadrat de l'habitatge protegit es dispara en tota la franja costanera, Tortosa i Amposta

El secretari d'Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge, Ricard Fernández Ontiveros, va confirmar ahir que l'expansió del turisme basat en la proliferació de segones residències està provocant un encariment generalitzat dels pisos a les Terres de l'Ebre. Per contrarestar la tendència, ahir van signar tres convenis per construir 98 habitatges protegits a Gandesa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. Amb tot, Fernández Ontiveros va explicar que també s'ha incrementat el preu mitjà de l'habitatge protegit en tota la franja costanera i en poblacions com Tortosa, Amposta, Roquetes, la Sénia i Ulldecona.
Segons Fernández Ontiveros, els joves tenen problemes per accedir a l'habitatge en les poblacions costaneres, ja que han d'afrontar l'encariment de preus que provoca el turisme basat en la compra de segones residències. «És un fenomen que s'està produint en tota la costa de l'Ebre, més barata per als compradors forans que altres zones turístiques com la Costa Daurada», va explicar el secretari d'Habitatge. Fernández Ontiveros va afegir que l'increment de preus també està afectant els habitatges protegits que s'estan construint a l'Ebre. De fet, va concretar que tota la franja costanera, però també poblacions de l'interior com Amposta, Tortosa, Roquetes, la Sénia i Ulldecona, ja pertanyen a la «zona C», una nomenclatura amb què el Departament de Medi Ambient i Habitatge classifica els municipis en què el metre quadrat útil de l'habitatge protegit té un preu mitjà de 1.279,15 euros.Per contra, la resta del territori ebrenc encara està considerat «zona D», en què el metre quadrat útil de l'habitatge protegit té un preu mitjà de 1.112,3 euros. És el cas de Gandesa, on ahir Fernández Ontiveros va signar un conveni amb l'alcalde Miquel Aubà, amb l'objectiu de construir 31 habitatges amb protecció oficial. El conveni de Gandesa està basat en una cessió de terrenys per construir un edifici en què, a més dels 31 habitatges protegits, també hi haurà un escola bressol i un local a la planta baixa que després retornarà a l'Ajuntament, per emplaçar-hi algun equipament municipal.
D'altra banda, Fernández Ontiveros també va signar altres convenis amb el tinent d'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, i amb l'alcalde de la Ràpita, Miquel Alonso. En el cas d'Amposta, el conveni estableix la construcció de 35 habitatges protegits en una finca de l'avinguda de Santa Bàrbara, amb un aparcament subterrani. Per contra, a Sant Carles de la Ràpita es construiran 32 habitatges protegits en dues finques diferents, a la zona de l'Aiguassera (17 pisos) i al carrer Sant Sebastià (15). El secretari d'Habitatge també va avançar el compromís de l'Ajuntament rapitenc per cedir una tercera finca, en què la Generalitat impulsaria la construcció de 90 habitatges de lloguer.

El Punt (15-11-05)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta