25 de gener del 2006

ERC bloqueja l'ingrés de l'exsocialista Emili Nieto com a militant a Tortosa


La cúpula del partit accepta a tràmit un informe desfavorable de l'assemblea local

La cúpula d'ERC ha deixat sense efecte l'ingrés com a militant de l'exsocialista Emili Nieto, l'anterior primer secretari del PSC a Tortosa, després de rebre un informe desfavorable de l'assemblea local del partit. Nieto estava avalat pel president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, i per un dels possibles candidats d'ERC a l'alcaldia tortosina, Josep Felip Monclús. El veto a Nieto reforça l'actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Lluís Martín, que podria aspirar a encapçalar la llista.

Fonts de l'assemblea local d'ERC van confirmar ahir que la cúpula del partit ha deixat sense efecte l'ingrés d'Emili Nieto com a militant, i que el detonant ha estat un informe desfavorable que incloïa tot tipus de documentació sobre la trajectòria política de l'anterior primer secretari del PSC de Tortosa. Les mateixes fonts van criticar «l'oportunisme polític» de Nieto, així com els intents de Gervasi Aspa i Josep Felip Monclús de fer-lo entrar a ERC «de manera anòmala, per la porta del darrere de la militància». Nieto va donar-se de baixa del PSC després d'enfrontar-se amb l'alcalde Joan Sabaté, ja que amb motiu de les últimes eleccions municipals pretenia ocupar un lloc preferent a la llista. L'informe de l'assemblea local d'ERC també denuncia que Nieto va col·laborar amb ICV durant la campanya, però que també va desmarcar-se dels ecosocialistes quan el grup de Sisco Lahosa va acabar pactant amb Sabaté. Després, Nieto va fer-se simpatitzant d'ERC a través d'Internet, i la seua presència va restar protagonisme al mateix Josep-Lluís Carod-Rovira durant l'esmorzar que el president d'ERC va fer a Tortosa el juliol passat, durant la Festa del Renaixement. Uns mesos més tard, Monclús i Aspa van avalar el seu ingrés a ERC, i el president de la federació de l'Ebre va declarar que Nieto tenia un perfil polític «molt adequat» per a ERC i per a Tortosa. El bloqueig a Nieto deixa en una situació immillorable el portaveu del grup municipal, Lluís Martín, que encara podria disputar a Monclús el primer lloc de la candidatura d'ERC a l'alcaldia. L'última paraula serà de l'assemblea local, que ja hauria convocat una reunió per l'11 de febrer.

> CiU i PSC es mouen; el PP, no tant

ERC no és l'única formació política de Tortosa que en pocs dies haurà de fixar la seua estratègia per a les pròximes eleccions municipals. L'advocat Valentí Faura no tornarà a presentar-se a les eleccions de la Cambra de Comerç, i això fa que molts analistes ja el situïn al lloc número 2 de la llista de CiU, formant un tàndem molt potent amb el candidat Ferran Bel. També ja han començat els moviments al PSC per acompanyar Joan Sabaté, si bé el debat s'està retardant per no influir negativament en el grup municipal, ja que alguns regidors potser no repetiran a la llista. L'exalcalde de Flix, Antoni Sabaté, s'ha empadronat a Tortosa, i molts veuen el també delegat de Cultura com una aposta molt forta com a possible número 2. La desorientació del PP després de la marxa de Joaquim Fabra podria obligar-los a repetir amb Carles Curto i Antonio Faura als dos primers llocs.

El Punt (25-01-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta