25 de gener del 2006

Ulldecona i Godall també volen un parc eòlic

Els ajuntaments d'Ulldecona i Godall estan negociant amb diferents empreses per reactivar el projecte del parc eòlic de la serra de Godall. Almenys, això és el que he escoltat este dematí a les notícies del matinal de Ràdio Ebre (Cadena Ser). La pròxima alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, recordava que aquests dos ajuntaments havien signat un conveni l'any 2000 amb la promotora Vent del Montsià, a partir del qual l'empresa va poder instal·lar un medidor a la serra. L'objectiu dels contactes actuals és desencallar el projecte, perquè a la serra de Godall s'hi puga implantar una central eòlica, un miniparc o alguna altra instal·lació per produir energia eòlica, ha dit Ventura. En aquest sentit, el Diari de Tarragona publicava fa uns dies que "una segona societat, anomenada Castellwind-05, projecta la construcció d'un parc eòlic en uns terenys entre Godall i Ulldecona, a la comarca del Montsià". Seran els mateixos? De moment, el Montsià era l'única comarca ebrenca que no tenia cap projecte eòlic terra endins (no oblidem el macroparc eòlic marí que projecten davant de la costa del Delta). Però fa cosa d'un mes, sortint d'Ulldecona, vaig comprovar que des de les rotondes de la carretera ja podia veure els parcs eòlics de Tortosa, al coll de l'Alba i a la serra del Boix. Deuen haver vist què bonica que queda la muntanya amb tants de molins, i no voldran ser menys... Necessàriament ha de ser a la serra de Godall? No té Ulldecona altres llocs en què potser fa el mateix vent, per plantar aerogeneradors? Ulldecona està impulsant molts projectes interessants, i és un dels pocs ajuntaments que els tiren endavant, però em sembla que aquí s'equivoquen...

3 comentaris:

  1. Saps, ja deuen tenir preparada la bateria de respostes. Qui es queixi serà un de la cultura del no. Els ajuntaments impulsen els parcs per l'energia o pels diners? És rendible un parc aquí?

    A França, al costat de Perpinyà, vaig veure molins. Però, estan al pla i són prou discrets per no produir impactes tan bèsties com el de Tortosa, per exemple.

    ResponElimina
  2. Ja, però el més greu és que aquí hi ha molta gent que s'ha reconvertit després de caure del matxo (o arribar al poder), com Sant Pau. Encara recordo una visita de Pujol al Montsià, i a una futura alcaldessa perseguint a l'exalcalde tortosí Mariano Curto (en aquella època diputat de CiU), dient-li traïdor i venut per haver donat suport al PHN, al mapa eòlic i a Enron...

    ResponElimina
  3. Sí, és que hi ha qui no recorda, o no vol recordar. No al PHN del PP, sí al de Borrell. No als parcs eòlics convergents, no a ENRON, sí als parcs eòlics ara, sí a la central de Riba-roja. Lo fotut de tot és que si acabem desencantats què farem? A qui votarem al final? O potser haurem de quedar-mos a casa -tot i que crec que no és una bona opció-?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta