23 de gener del 2006

Mal necessari a l'hospital de Tortosa

Les obres del nou vial de Santa Clara embussen el trànsit i agreugen la falta d'aparcaments del centre













Les obres del nou vial de Santa Clara per la part alta han tornat a deixar en evidència la precarietat dels accessos i la falta de places d'aparcament públic a l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta. La situació ha estat especialment crítica aquesta setmana, ja que els camions havien de passar obligatòriament per l'únic accés de l'hospital, i l'empresa que executa les obres va haver de restringir els aparcaments al llarg del carrer Esplanetes. Els usuaris de l'hospital que arribaven en cotxe havien d'estacionar com podien, i a mig matí els vehicles ja arribaven a la rotonda provisional de la carretera Simpàtica.

Tortosa va començar al novembre les obres del nou vial d'accés al barri de Santa Clara, amb un termini d'execució de cinc mesos. El projecte era un dels més esperats i reclamats pels veïns del nucli antic, sobretot des de la transformació del carrer Sant Blai en zona de vianants. El nou vial tindrà una calçada de set metres i dues voreres, d'un i dos metres, respectivament, que connectarà l'accés a l'hospital pel carrer Esplanetes amb els carrers Sant Francesc i Santa Clara. La fase més important de les obres ja ha començat, i el trànsit dels camions que transporten la terra guanyada al turó ha obligat a restringir el nombre dels ja precaris aparcaments del centre hospitalari. La situació ha estat especialment caòtica aquesta setmana, ja que alguns dies només podia estacionar-se en un sol sentits del carrer Esplanetes, i l'empresa també va limitar els aparcaments del pàrquing que l'Ajuntament acabava d'habilitar i senyalitzar al costat del fortí del Sant Crist. Fonts de l'Ajuntament van demanar disculpes i comprensió als usuaris de l'hospital, ja que les obres de Santa Clara també serviran per habilitar unes 150 places d'aparcament.

>Damunt de la vorera

L'hospital de Tortosa rep cada dia unes 2.500 visistes. La falta d'aparcaments provoca que siguin molts els conductors que estacionen ocupant gairebé tota la vorera, sobretot als trams més estrets del carrer. La gent ha de baixar a la calçada.

> Aparcament al fossat del fortí

L'Ajuntament de Tortosa ha habilitat recentment més places d'aparcament al costat del fortí del Sant Crist. Durant l'última setmana, han millorat la senyalització al pàrquing i també l'accés de vianants per l'escala que baixa cap al fossat. L'Ajuntament també ha instal·lat panells informatius al vestíbul i altres punts de l'hospital.

> Trànsit de camions

Les obres del nou vial de Santa Clara afronten la fase més important i també la més molesta, amb el constant trànsit dels camions que han de transportar la terra que unes màquines excavadores van traient del turó.

> Obres panoràmiques

L'obertura del vial de Santa Clara per la part alta està deixant al descobert una impressionant panoràmica del nucli antic i del castell de la Suda. L'empresa que fa les obres és Cisteró, que haurà de completar el projecte plantant una quinzena d'arbres al llarg del recorregut, instal·lar papereres i enllumenat públic, i construir la xarxa d'aigües pluvials.

El Punt (23-01-06)

2 comentaris:

  1. Vaig publicar, fa unes setmanes, un post al meu bloc personal, parlant sobre l'aparcament de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

    http://joseptorta.blogspot.com/2005/12/laparcament-vergonys-de-lhospital.html

    ResponElimina
  2. Sí, Josep, ja el vaig veure... Vaig entrar-hi a través del bloc de Manel Zaera. Per desgràcia, últimament també he hagut de patir el caos circulatori de l'hospital, i ho he pogut comprovar per mi mateix. Gràcies pel comentari i fins un altra (per cert, felicitats pel teu bloc, està molt bé).

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta