15 de març del 2006

La federació veïnal de Tortosa reclama un acord definitiu sobre el campus

Les entitats posen en dubte l’enderrocament del velòdrom i volen un pla de xoc per la via pública

La Federació d’Associacions de Veïns de Tortosa va repassar ahir l’actualitat del municipi, amb motiu de la seua trobada anual amb la premsa. El president de la federació, Joan Alegria, va llegir un comunicat que estava consensuat per la totalitat de les entitats membres, i que en el seu primer punt reclamava un acord definitiu sobre l’emplaçament del campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Tortosa. Els veïns també van posar en dubte la necessitat d’enderrocar el velòdrom com a pas previ per millorar les instal·lacions esportives, i van demanar a l’Ajuntament tortosí que apliqui un «pla de xoc» de reforma de la via pública.

Campus
Alegria va lamentar la «incertesa» provocada pel retard en l’elecció de l’emplaçament del campus, i va reclamar un acord «definitiu i immediat» a l’Ajuntament de Tortosa, a la URV i al Departament d’Universitats. El representant veïnal també va recordar l’aposta clara de la federació en favor del complex dels Josepets, però va valorar positivament l’última proposta per emplaçar el campus al parc de la Fira de Remolins, que ja podria ser l’opció definitiva. Sobre l’aprofitament de l’antic col·legi Sant Josep com a centre administratiu i de serveis del campus, Alegria va considerar que la mesura seria «un pedaç». «L’Ajuntament no ha volgut desvincular-se tan radicalment de l’emplaçament que havia de servir per dinamitzar el nucli antic», va manifestar. Alegria va assegurar que la federació ha arribat a tenir «por» que el campus de la URV acabi marxant de Tortosa a una altra ciutat de les Terres de l’Ebre, «perquè marejar tant la perdiu pot ser perillós».

Mercat del peix
Alegria va reconèixer que la recuperació de l’antic mercat del peix ha provocat un important debat intern a la federació veïnal, ja que alguns membres eren partidaris del seu enderrocament. «La imatge que dóna actualment no es pot aguantar més, perquè és patètica i ruïnosa, i per tant volem una solució ràpida i consensuada per tots els grups polítics, venedors del mercat i comerciants de la zona del centre», va llegir Alegria. Segons el president de la federació, l’Ajuntament ha plantejat tantes solucions per a l’antic mercat del peix que «ja ningú sap què volen fer-hi». En aquesta línia, Alegria va comentar que les entitats veïnals només coneixen alguns projectes pel que publiquen els mitjans de comunicació, si bé va admetre que es reuneixen periòdicament amb el govern tortosí.

Velòdrom
La federació va lamentar que el velòdrom estiga infrautilitzat, tot i els últims intents dels aficionats del ciclisme per revifar-lo i evitar el seu enderrocament. «Però, si només són set persones les que hi peguen voltes totes les tardes, és cert que no veiem la utilitat del velòdrom», va dir Alegria. Amb tot, la federació va reclamar un estudi de la situació actual i una planificació acurada sobre les necessitats reals del municipi quant a instal·lacions esportives. «El velòdrom de Tortosa és una instal·lació única al territori, agradi o no», va concloure.

Pla de xoc
Alegria va precisar que els canvis en el contracte de la neteja ha servit per millorar la imatge de la ciutat, però que la federació reclama també un pla de reforma de la via pública. El representant veïnal va citar el mal estat del paviment i de les voreres «a la majoria dels carrers dels barris de Tortosa i dels pobles del municipi», així com els dèficits en l’enllumenat públic i en la senyalització horitzontal i vertical. A més, Alegria va criticar «l’incompliment dels horaris» de l’empresa que fa el transport públic urbà. Finalment, el president de la federació va valorar amb «escepticisme», però amb bons ulls, el projecte de camp de golf i gran urbanització a la pedania de Vinallop.

El Punt (15-03-06)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta